Krka najteži rival, ali je sve moguće

Košarkaši Sutjeske u četvrtfinalu NLB ABA2 lige igraće protiv tima iz Novog Mesta, Miloš Popović se nada iznenađenju

8313 pregleda 9 komentar(a)
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Nakon prva tri „balona” - dva odigrana na Zlatiboru, jedan u Sarajevu - djelovalo je da su košarkaši Sutjeske obezbijedili plasman na fajnl-ejt NLB ABA2 lige.

Tim Darka Vujačića je sa skorom 6:1 dijelio 2. mjesto sa Zlatiborom i Krkom, iza perfektnog Heliosa, a onda su krenuli problemi. Na četvrtom „balonu”, u Banjaluci, Nikšićani su izgubili od Heliosa i Pelistera, ali su jednom nogom zakoračili u plej-of pobjedom nad Sparsom.

Pred posljednji od pet turnira, Sutjeska je ostala bez jednog od glavnih igrača Vladimira Tomaševića, a na prvom meču u Širokom Brijegu i bez prvog strijelca Miloša Koprivice, i to na volšeban način - u duelu sa Zlatiborom je dobio udarac, osjetio bol ispod rebara, a na pregledu je ustanovljeno da ima mononukleozu i da je završio sezonu.

Sutjeska je poražena od Zlatibora, potom i od Krke, pa je posljednji meč regularnog toka sa Slogom rješavao sve - pobjedniku je pripadala posljednja viza za završni turnir u Domžalama, poraženom 9. mjesto.

Tim iz Kraljeva je bolje počeo utakmicu, imao 10 razlike u 2. četvrtini, ali je „plavo-bijele” pokrenuo Mašan Vrbica sa tri trojke i trasirao put ka zlata vrijednom trijumfu (77:70).

„Nije bilo pritiska ni od koga pred meč sa Slogom, sami smo ga sebi napravili. Mnogo su nam falili Koprivica i Tomašević, koji je duže van terena, pa je bilo nervoze na početku utakmice. Srećom, u 2. poluvremenu je tri trojke dao Mašan i došli smo do cilja. Žao mi je što nismo to i prije uradili, jer smo zaslužili tokom prva tri balona da završimo i na boljoj poziciji nego što je sedma”, rekao je Miloš Popović.

Sutjeska će u četvrtfinalu u Domžalama, 12. aprila, igrati sa Krkom, od koje je u Širokom Brijegu izgubila 88:63.

„Dobili smo za rivala najtežeg protivnika. Koliko god da je Helios igrao dobro i doživio samo jedan poraz, smatram da je Krka favorit za ulazak u ABA ligu i najozbiljnija ekipa u ovom takmičenju. Biće jako teško, ali kada se igra jedan meč, sve je moguće”, naglašava bivši krilni centar mladog tima Budućnosti, Ulcinja, Teoda, Lovćena, ukrajinskog Krivbasbasketa, francuskog Roana i podgoričkog Milenijuma.

Jasno je da Nikšićani taj duel ne smiju da odigraju kao onaj u „Pecari”.

„Loše smo šutirali za tri poena, a oni su se raspucali i rutinski nas pobijedili. Biće nam lakše ako se vrate Tomašević i Vulević. Probaćemo sve što je u našoj moći da pobijedimo, nadamo se najboljem”.

U domaćim okvirima, Sutjesci sve ide po planu. U Prvoj A ligi su prvi na tabeli, a u četvrtfinalu Kupa su pružili dostojan otpor Budućnost Voliju.

„Ako pobijedimo Milenijum u subotu u ligi, rješavamo sve dileme oko mjesta u ABA2 ligi naredne sezone i bićemo mirni do kraja. U Kupu smo imali peh da protiv Budućnosti nisu igrali Tomašević i Koprivica, a igrali smo sa realno mnogo jačom ekipom”, istakao je Popović.

Atipični krilni centar još ne razmišlja gdje će igrati sljedeće sezone.

„Plan mi je da se ova sezona završi kako bi trebalo, a na ljeto ću vidjeti šta i kako dalje”, zaključio je 25-godišnji Podgoričanin.

Bonus video: