Počinje finalni turnir ABA2 lige: Podgorica i Sutjeska traže iznenađenja

Tim iz glavnog grada otvara finalni turnir ABA2 lige u podne protiv Zlatibora, Nikšićani tri sata kasnije igraju sa Krkom

10746 pregleda 4 komentar(a)
Marko Ćalić i Darko Vujačić (Sutjeska) i Marko Kljajević  i Nebojša Bogavac (Podgorica) juče u Domžalama, Foto: Savo Njunjić
Marko Ćalić i Darko Vujačić (Sutjeska) i Marko Kljajević i Nebojša Bogavac (Podgorica) juče u Domžalama, Foto: Savo Njunjić

U slovenačkim Domžalama danas počinje završni turnir NLB ABA2 lige, a među osam ekipa, koje će se boriti za ulazak u elitni rang ex-YU košarke, nalaze se Sutjeska i Podgorica.

Crnogorski timovi nemaju lak zadatak na startu plej-ofa - izabranici Darka Vujačića igraju sa Krkom, a tim Nebojše Bogavca sa Zlatiborom, ekipama koje su favoriti za plasman u AdmiralBet ABA ligu.

Prva na parket izlazi Podgorica, koja će od 12 časova protiv aktuelnog šampiona ABA2 pokušati da nastavi sa odličnim izdanjima u ovom takmičenju i dođe do iznenađenja.

„U plej-ofu je sve moguće. Mlada smo ekipa, očekujem dobru, borbenu utakmicu, da svih 40 minuta budemo fokusirani i agresivni. Ako nam se ukaže šansa da prođemo, iskoristićemo je. Zadovoljni smo sezonom, momci bi trebalo bez pritiska da pokažu kvalitet, koji nam je u ligaškom dijelu donio dobar rezultat”, rekao je Bogavac za „Vijesti”.

Nema Mladena Vujića, koji se povrijedio na prethodnom “balonu” u Širokom Brijegu.

„Igramo protiv aktuelnog šampiona, mlada smo ekipa, a motiva nam neće nedostajati. Nadamo da ćemo se radovati poslije utakmice”, poručio je Marko Kljajević.

Tri sata nakon Podgorice, na parket izlazi Sutjeska. Nikšićani su pobjedom nad Slogom u posljednjem kolu obezbijedili plasman na završni turnir, a pred odlazak u Sloveniju su podigli formu i obezbijedili 1. mjesto na kraju regularnog dijela crnogorskog šampionata.

„Na prethodnom našem meču u 'balonu', Krka je bila rasterećena, a mi pod imperativom. Sada je situacija drugačija - rival je pod većim pritiskom, favorit je, imaće i podršku sa tribina, a mi smo rasterećeni i to bi trebalo da iskoristimo. U dobrom smo ritmu, igramo mnogo bolje nego u Širokom Brijegu. Nadamo se dobrom rezultatu, momci su motivisani”, kazao je Vujačić.

U odnosu na prethodni „balon”, Sutjeska će biti jača za Andreja Vulevića i Vladimira Tomaševića, koji se oporavio od povrede stopala.

„Stranci su se mnogo bolje uklopili, Tomašević se vratio. Sa velikim optimizmom očekujemo utakmicu. Atmosfera u ekipi je odlična, igrači su poslije dvije pobjede u domaćoj ligi puni samopouzdanja. Spremni dočekujemo susret”, poručio je kapiten Marko Ćalić.

Krka u Domžale stiže bez dva glavna igrača pod košem - Jurija Macure i Roberta Jurkovića, dok se centar Mate Vucić nedavno oporavio od povrede, ali je njegov nastup na današnjem meču pod znakom pitanja. Stoga će mnogo posla pod košem imati crnogorski reprezentativac i bivši igrač Sutjeske, Radosav Spasojević.

„Skoro sve ekipe imaju kadrovskih problema, tako da svi imaju svoju šansu, pogotovo kada se igra na jednu utakmicu. Ne bježimo od uloge favorita, a sa druge strane ulazimo rasterećeno. Iskusna smo ekipa, mislim da ćemo uspjeti da savladamo Sutjesku, iako neće biti lako, jer igra sve bolje”, rekao je Spasojević za "Vijesti".

Ukoliko pobijede, Sutjeska i Podgorica će se u međusobnom meču, u petak (20), boriti za finale.

PAROVI ČETVRTFINALA - DANAS

Podgorica - Zlatibor (12)

Krka - Sutjeska (15)

Helios - Pelister (18)

Borac Banjaluka - Široki Brijeg (21)

Bonus video: