Podgorica zaustavljena, Krka u finalu ABA2 lige, Bogavac: Zahvaljujem se igračima na dobroj sezoni i velikom napretku

Tim Nebojše Bogavca izgubio 86:74

11730 pregleda 1 komentar(a)
Radosav Spasojević, Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović
Radosav Spasojević, Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović

Košarkaši Podgorice nisu uspjeli da se plasiraju u finale NLB ABA2 lige - nakon osam pobjeda zaredom u ovom takmičenju, ekipa Nebojše Bogavca je danas izgubila od Krke 86:74.

Dobar meč je odigrala crnogorska ekipa, bila u igri do finiša, ali nije uspjela da savlada favorita za ulazak u ABA ligu.

Nakon poena Luke Bogavca Podgorica je povela 10:8, a onda je Krka u finišu prve četvrtine vezala šest poena i povela 22:15.

Tim iz Novog Mesta je održavao vođstvo početkom druge četvrtine, nakon poena Špana vodio 40:34, ali je Podgorica izjednačila (40:40), a onda i preokrenula poslije trojke Brnovića (43:42).

Ispostaviće se da je to bilo posljednje vođstvo ekipe Nebojše Bogavca - Krka je nakon 20 minuta vodila 52:44, a onda u trećem periodu imala i 12 poena viška (56:44, 58:46).

Podgorica je u posljednjem periodu, poslije poena Fofane, uspjela da se vrati na minus četiri (68:64), imala napad i za minus dva, ali je Vojinović bio neprecizan.

Nakon toga se Krka ponovo odlijepila, Vucić je pogodio za plus 13 (79:66), da bi Bogavac uspio da pogodi trojku i smanji na 80:71. Na drugoj strani je precizan za tri bio Stipčević, Krka je opet stekla da dvocifrenu prednost (83:71) i dva minuta prije kraja riješila meč.

"Čestitam Krki na pobjedi. Zahvaljujem se mojim igračima na dobroj sezoni i velikom napretku. Vidimo se naredne sezone", rekao je Bogavac nakon meča.

Najefikasniji kod Podgorice bio je Anđušić sa 16 poena. Bogavac je ubacio 15, Brnović devet, a Fofana, Đurišić i Bejhurst po osam.

Na drugoj strani je najbolji bio Špan sa 21 poenom. Vucić je ubacio 15, Stipčević 13, a Škedelj i crnogorski reprezentativac Radosav Spasojević po 11 poena.

"Čestitam Podgorici na dobroj sezoni. Mi smo igrali pametno, dobro smo odgovorili na njihovu agresivnost", rekao je trener Krke Gašper Okorn.

Bonus video: