NBA plej-of: Boston, Njujork i Sakramento slavili u prvim mečevima

Seltiksi lako odradili posao protiv Hoksa, Niksi napravili brejk u Ohaju, Kingsi nakon 17 godina čekanja trijumfovali u doigravanju

7960 pregleda 0 komentar(a)
Kombinovano ubacili 70 poena u svojim plej-of debijima: Foks i Monk, Foto: Reuters
Kombinovano ubacili 70 poena u svojim plej-of debijima: Foks i Monk, Foto: Reuters

SInoć je pobjedom Filadeflije nad Bruklinom, počeo je NBA plej-of, a nastavljen je utakmicama u Bostonu, Klivlendu i Sakramentu.

BOSTON - ATLANTA 112:99

Prošlogodišnji finalisti, Boston Seltiksi, otvorili su doigravanje rutinskom pobjedom nad Atlantom i pokazali da se na njih može računati kao na ozbiljne takmace.

Već na poluvremenu je ekipa iz Masačusetsa imala 30 poena prednosti (74:44), ali je u nastavku došlo do opuštanja, pa su Hoksi početkom posljednjeg kvartala prišli na minus 12 (96:84).

Ipak, gosti iz Džordžije nisu bili u stanju da dođu do totalnog preokreta, pa su "kelti" poveli sa 1:0 u seriji.

Džejlen Braun je bio najbolji igrač domaćina sa 29 poena i 12 skokova, Džejson Tejtum je postigao 25, uz 11 uhvaćenih lopti, a Derik Vajt 24.

Dižonte Mari je ubacio 24 koša za "jastrebove", Trej Jang je imao loše šutersko veče (5/18 iz igre), te je upisao svega 16 poena, dok su se Klint Kapela i Džon Kolins zaustavili na 12.

KLIVLEND - NJUJORK 97:101

Prava plej-of bitka viđena je u Ohaju, gdje su Niksi odmah na startu serije upisali važan brejk.

Utakmica dva odlična defanzivna tima nije razočarala, a neizvjesnost je bila prisutna tokom cijelog meča.

Iks faktor je bio Džejlen Branson, koji je u drugom poluvremenu postigao 21 od 27 svoji poena.

Džulijus Rendl se vratio nakon jednomjesečne pauze zbog povrede članka, a njegov ofanzivni skok pri rezultatu 99:97 na devet sekundi do kraja je riješio pitanje pobjednika.

Rendl je upisao 19 poena i 10 skokova, dok se Džoš Hart zaustavio na 17, uključujuči važnu trojku na minut i 49 sekundi do isteka regularnog dijela da vrati vođstvo Niksima.

Donovan Mičel je postigao 38 poena za u svom debiju u postsezoni za Kavse, ali je "konjanike" koštao manjak iskustva i nedostatak produkcije sa klupe.

Darijus Garland je ubacio 17 koševa, a Džeret Alen je imao dabl-dabl (14-14).

SAKRAMENTO - GOLDEN STEJT 126:123

Nakon 17 godina čekanja, navijači Kingsa ponovo mogu da uživaju u plej-of košarci, a njihovi ljubimci su im za sjajnu atmosferu u dovrani, uzvratili trijumfom nad aktulenim šampionima.

Ova utakmica je samo uvod u sjajnu seriju koja je pred nama, a "prvu krv" je izvukao Sakramento.

Predvođeni Dieronom Foksom (38 poena) i Malikom Monkom (32 poena), "kraljevi" su uspjeli da u posljednja četiri minuta riješe meč, iako su gosti iz San Franciska gotovo 30 minuta meča proveli u vođstvu.

Foks je trojkom na tri minuta i 50 sekundi do kraja vratio domaćinima prednost (115:114), a bacanjima Monka i Sabonisevim polaganjem, Kingsi su došli do plus pet (119:114), što se ispostavilo kao dovoljan kapital za samu završnicu.

Bekovski duo sa Kentakija je ispratio Trej Laljs sa 16 koševa, dok je Harison Barns upisao 13.

Stef Kari je sa 30 poena bio najefikasniji "ratnik", Klej Tompson je dodao 21, povratnik nakon dvomjesečne pauze, Endru Vigins, imao je 17 koševa, isto koliko i Džordan Pul.

Bonus video: