Plej-aut ABA lige: Borac poveo protiv Heliosa

Čačani slavili 96:78, drugi meč na programu u petak (20) u Domžalama

3182 pregleda 0 komentar(a)
Hanter Hejl i trener Borca Dejan Mijatović, Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović
Hanter Hejl i trener Borca Dejan Mijatović, Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović

Košarkaši Borca poveli su 1:0 u baražu za opstanak, odnosno plej-autu Admiralbet ABA lige - Čačani su večeras na domaćem terenu savladali Helios 96:78.

Srpska ekipa je od početka meča vodila, u prvom poluvremenu imala i 22 razlike (52:30), da bi u nastavku finalista NLB ABA2 lige prišao na minus pet (71:66), ali više od toga nije mogao.

Početak je protekao u znaku Diantea Boldvina i Đorđa Gagića, pa je Borac poveo 15:4, a nakon slobodnih bacanja Hantera Hejla prvi put stekao dvocifrenu prednost - 17:6.

Igrači Heliosa su u tim momentima djelovali dekoncentrisano, nije ih služio šut, a Borac im nije dozvolio ni igru iz tranzicije, koja je bila zaštitini znak ekipe iz Domžala tokom čitave sezone u NLB ABA2 ligi.

Sava Lešić
Sava Lešićfoto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović

Gagića je pod košem u jednom trenutku zamijenio veteran Sava Lešić, ali ni za njega gosti nisu imali rješenje. Nakon njegovih poena Borac je poveo 41:23, a onda se razigrao najbolji poenter u ligi, Hanter Hejl, pa su domaći, sredinom prvog dijela, poslije njegove trojke prvi put stigli do plus 20 (47:27), a onda i do maksimalnih plus 22 (52:30), kada je Nemanja Todorović bio precizan za tri poena.

Blaž Mahkovic
Blaž Mahkovicfoto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović

Na poluvremenu je bilo 15 razlike (57:42), a u trećoj četvrtini je Helios uspio da smanji zaostatak i poslije poena talentovanog Tibora Mirtiča priđe na minus šest (61:55), ali je nakon toga uslijedila serija Borca 7:0 (68:55).

U posljednjem minutu treće četvrtine je Niko Bačvić postigao trojku za minus pet (71:65), a onda je dirigentsku palicu preuzeo Hejl, koji je poenima van linije 6,75 prvo odveo Borac na dvocifrenu prednost, a onda i održavao vođstvo.

Hejl i Boldvin su meč završili sa po 25 poena, a najbolji poenter ABA lige je imao šest asistencija.

Gagić je ubacio 16 poena, uz devet skokova, a Lešić je imao 10 poena i 14 uhvaćenih lopti.

Na drugoj strani je Luk ubacio 14 poena (5/14 šuti iz igre), a imao je sedam asistencija i pet izgubljenih lopti. Bačvić je ubacio 13, a Mahkovic 12 poena.

Serija se igra na dvije pobjede, a drugi meč je u petak (20) u Domžalama.

Eventualna majstorica je narednog utorka u Čačku.

Bonus video: