Sutjeska igrala dok je imala snage, Budućnost na plus 35 na otvaranju polufinala

Nikšićani vodili 33:26 u 14. minutu, ali do kraja dali svega 25 poena i izgubili 93:58

10872 pregleda 8 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović
Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Pitanje pobjednika se nije postavljalo prije nego što je utakmica počela, jer je razlika u kvalitetu između Budućnost Volija i Sutjeske ogromna.

Oslabljeni Nikšićani su na početku pokazali zube, ali su brzo ostali bez snage, a najveći crnogorski klub došao do ubjedljive pobjede na otvaranju polufinala plej-ofa Prve crnogorske košarkaške lige (93:58).

Sutjeska, koja je ostala bez stranaca Majkla Vedersa i Džejkobija Rosa, a bila i bez Ilije Varajića, Bogdana Bojića, Marka Ćalića, Zdravka Boškovića i Miloša Koprivice, dobro je otvorila meč.

Tim Darka Vujačića je nekoliko puta stizao do plus šest, a u 14. minutu, nakon koša i dodatnog bacanja Mašana Vrbice i do rekordnih sedam razlike (33:26).

Tada je Budućnost pojačala tempo, pa je Sutjeska do kraja dala svega 25 poena, a domaći 67 i najavili ekspresan kraj polufinala.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Erik Grin sa 20 poena, Kenan Kamenjaš je ubacio 17, Petar Popović 16, Tre Bel-Hejns 13, a Igor Drobnjak 11.

Nikšićane su predvodili Miloš Popović sa 15 i Vladimir Tomašević sa 14, Miloš Vujović je ubacio 10.

Revanš, koji će po svemu sudeći biti samo formalnost, igraće se vjerovatno između dva meča polufinala AdmiralBet ABA lige Crvena zvezda - Budućnost.

Prvi je u nedjelju u Beogradu, revanš u „Morači” je devet dana kasnije.

Budućnost će u već viđenom finalu, ako se ne dogodi čudo, igrati sa gradskim rivalom SC Derbijem.

Bonus video: