Olimpijakos prejak za Monako: Treća četvrtina iz snova odvela grčkog velikana u finale

Tim iz Pireja gubio 41:29 na poluvremenu, a onda treću četvrtinu dobio sa 25 poena razlike... Za trofej prvaka Evrolige će se boriti sa boljim iz duela Barselone i Real Madrida

12562 pregleda 25 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Furiozna treća četvrtina Olimpijakosa je bila dovoljna da Monako posustane - velikan iz Pireja je prvi finalista Evrolige i u nedjelju od 19 sati će juriti četvrtu titulu prvaka Starog kontinenta, prvu od 2013. godine.

"Kneževi" su u prvom poluvremenu fizički dominirali, nakon 20 minuta imali ogromnih plus 12 (41:29), ali je u nastavku viđena potpuno drugačija slika za ubjedljiv trijumf "crveno-bijelih" - 76:62.

Tim Jorgosa Barcokasa je počeo da igra fanatičnu odbranu, proradio je i napad - za nestvarnih 27:2 u trećem periodu i 13 razlike na kraju trećeg perioda.

Jedine poene u toj četvrtini za Monako je postigao Eli Okobo iz kontranapada kada je poravnao na 43:43, pa je izjednačen najgori učinak ikada u jednoj četvrtini (prvi put je ovo na fajnl-foru), ali ni to nije zaustavilo najbolju ekipu u regularnom dijelu sezone na putu ka prvom plasmanu u finale poslije šest godina.

Nakon koša Okoba je Olimpijakos je bez problema pobjegao na 56:43, a onda tu prednost i sačuvao u posljednjih 10 minuta.

"Treća četvrtina je bila jedna od najboljih u odbrani ikada. Ništa nismo dozvolili Monaku - imali smo pritisak, stranu pomoći, defanzivni skok i sve je funkcionisalo. Na poluvremenu samo bio potpuno miran i rekao sam samo igračima da moramo da igramo svoju igru. To je bila moja osnovna poruka", rekao je Barcokas.

Saša Vezenkov, MVP regularnog dijela sezone, bio je najefikasniji sa 19, Kostas Papanikolau je postigao 15, Mustafa Fal 12...

U sastavu Saše Obradovića je Majk Džejms upisao 17, ali uz šut iz igre 14-4, Okobo je dodao 16, a Džordan Lojd 11.

"Nemam objašnjenje za ono što se dešavalo u trećoj četvrtini. Olimpijakos jeste pojačao stepen agresivnosti, a mi smo djelovali uplašeno. Možda je u pitanju neiskustvo", istakao je Obradović.

Drugo polufinale na fajnl-foru u Kaunasu je od 20 sati - sastaju se Barselona i Real Madrid.

Bonus video: