Jasikevičijus: Nismo igrali timski, platili smo cijenu

Barselona poražena od Reala 78:66 u polufinalu fajnl-fora Evrollige u Kaunasu

5544 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ni u trećem nastupu zaredom na fajnl-foru, košarkaši Barselone nisu uspjeli da dođu do titule - "blaugrana" je sinoć u polufinalu završnog turnira u Kaunasu izgubila od Real Madrida 78:66.

Barsa je dobro odigrala prvo poluvrijeme, vodila devet razlike, ali nije imala rješenja za Valtera Tavaresa i Serhija Rodrigesa. Takođe dvostrukog osvajača Evrolige u drugom poluvremenu nije služio šut.

"Nismo našli način da igramo bolju timsku igru. Izgledali smo previše kao tim koji želi mnogo da uradi individualno. Došli smo ovdje igrajući timsku košarku. Ipak, ovo je specifično za fajnl-for – jedna loša utakmica i gubiš titulu. Nažalost po nas, gotovo je”, rekao je nakon meča trener Barselone Šarunas Jasikevičijus.

Jedna od tema na konferenciji bila je i loše izdanje Nikole Mirotića. On je postigao tri poena, iz igre je šutirao 1/10.

"Ljudi nisu roboti. Mogu da imaju loše dane. Imaju pravo da igraju loše. To me ne muči. Problem je što nismo igrali kao tim. Svakom može da se desi loš dan, ali to mora timski da se prevaziđe. Napustili smo našu ideju da igramo timski. Pokušali smo sami da rješvamo stvari. Platili smo cijenu", smatra Jasikevičijus koji je istakao da mu je ovo najbolniji poraz na završnim turnirima Evrolige.

Bonus video: