Mijović: Učinićemo sve da seriju vratimo u Beograd

Budućnost Voli u utorak (20) dočekuje Crvenu zvezdu u drugom meču polufinala Admiralbet ABA lige

7746 pregleda 0 komentar(a)
Igor Drobnjak na prvoj polufinalnoj utakmici u Beogradu, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Igor Drobnjak na prvoj polufinalnoj utakmici u Beogradu, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Devet dana nakon prve, košarkaši Budućnost Volija i Crvene zvezde odigraće drugi meč polufinalne serije Admiralbet ABA lige.

Ovog puta domaćin je crnogorski šampion, koji će u utorak (20), pokušati da vrati seriju u Beograd, ali i da popravi utisak nakon ubjedljivog poraza u prvoj utakmici (93:55).

"Mislim da je vrlo važno da shvatimo da se u Beogradu desio jedan težak poraz, razlika koja sigurno nikome nije prijatna. Način na koji smo odigrali, način na koji smo odgovorili na Zvezdinu agresiju, na taj neki osnovni kvalitet koji oni imaju, sve je to otišlo u jednom pravcu kojim mi nismo ni najmanje zadovoljni. Međutim, to je na kraju 1 - 0 u seriji, pobjeda od pola koša, pobjeda od 38 razlike, sve se to broji 1-0", rekao je u najavi drugog susreta trener Budućnost Volija Petar Mijović.

Mijović, prije svega, nije zadovoljan igrom u odbrani u prvoj utakmici.

"Mi ovaj period pokušavamo da iskoristimo da se pripremimo što je bolje moguće. Ozbiljan je broj velikih stvari koje smo radili ispod svakog nivoa. Prevashodno tu mislim na igru u odbrani, na odgovornost našu prema tranzicionoj odbrani u prvom redu, gdje apsolutno nismo odradili dobar posao u situacijama jedan na jedan u završecima njihovih napada, gdje smo i na bekovskim i unutrašnjim pozicijama gubili ljude kroz situacije jedan na jedan. Oni su to iskoristili znalački, uveli utakmicu u apsolutnu kontrolu i na kraju više nego zasluženo istu dobili", poručio je Mijović.

Trener Podgoričana smatra da ekipa fizički mora mnogo bolje da odigra utakmicu.

"Mi moramo da odgovorimo prevashodno fizički mnogo bolje nego što je to bio slučaj u Beogradu, da izađemo mnogo hrabrije, da izađemo intenzivnije i da pokušamo da odigramo jedan dobar meč, jedan otvoren meč u kojem želimo da tražimo svoje šanse za pobjedu."

Zvezda je pobijedila na posljednjih šest međusobnih mečeva. Budućnost je posljednji put slavila u četvrtoj utakmici finalne serije, prije dvije godine.

"Zvezda je tu svoju snagu, talenat, kvalitet koji ima pokazala u tom prvom meču. Na nama je da pokušamo da taj kvalitet umanjimo. Za to će nam biti potrebna jedna izuzetna fokusiranost, izuzetna koncentracija, nakon toga intentizet i energija ne bi li u tom djelu parirali Zvezdi, a ako u tom dijelu uspijemo da pariramo onda mislim da možemo da postavimo jednu bazu za dobro odigran meč i na kraju da pokušamo da ih poremetimo u namjeri da ovdje slave, a da sa druge strane učinimo sve da zaštitimo domaći teren i da pokušamo i damo sve od sebe da se serija vrati u Beograd", rekao je Mijović.

Između dvije utakmice sa aktuelnim šampionom, Budućnost je savladala Sutjesku u drugom meču polufinala Prve crnogorske lige i plasirala se u finale.

"Najveći problem na prvom meču je bio fokus. Energija je bila tu u određenom dijelu utakmice, ali fokus nismo imali, zbog čega smo dozvolili lake poene, ostavljali protivnicima otvorene šuteve za tri poena, dok smo u napadu donosili pogrešne odluke. Nakon prve utakmice polufinalne serije sa Crvenom zvezdom, nakon dosta teškog i ubjedljivog poraza, odigrali smo drugi meč sa Sutjeskom koji nam je pomogao i značiće nam da vratimo samopouzdanje. Imamo još tri, četiri dana da se spremimo za drugi meč u 'Morači' i da se što bolje pripremimo za utakmicu i da sa, definitivno većim energijom i fokusom uđemo u meč", smatra košarkaš "plavih" Igor Drobnjak.

Bonus video: