Jokić: Ostala je još jedna utakmica, nema opuštanja

Denver u četvrtom meču savladao Majami i poveo 3:1 u seriji

7908 pregleda 7 komentar(a)
Nikola Jokić, Foto: Reuters
Nikola Jokić, Foto: Reuters

Košarkaši Denvera došli su na korak od titule - Nagetsi su savladali Majami (108:95), poveli 3:1 u seriji, pa u noći između ponedjeljka i utorka imaju priliku da prvi put u istoriji postanu šampioni NBA lige.

Srpski centar Nikola Jokić meč je završio sa dabl-dablom - 23 poena i 12 skokova, a nakon susreta je poručio da je ekipa zasluženo stigla do pobjede.

„Teška utakmica. Mislim da smo je kontrolisali većim dijelom, osim u situacijama kada su oni imali nalete u serijama. Na sreću uspjeli smo to da iskontrolišemo, način na koji smo igrali bio je dobar. Zadovoljan sam“, rekao je Jokić nakon utakmice.

Košarkaš Nagetsa poručuje da ništa još nije gotovo.

„Ostaje nam još jedna utakmica koju treba da dobijemo. Bili smo u situaciji u kojoj su oni sada, tako da znamo koji im je mentalni sklop, znamo kako se osjećaju, mi se nećemo opuštati“ kazao je Jokić.

Najefikasniji kod Denvera bio je Eron Gordon sa 27 poena.

„Gordon ima svojevrsnu ulogu, on se žrtvuje, zato je dobar saigrač i zato je dobio ovu utakmicu. Bio je naš najbolji košarkaš na terenu, možda ne dobija pažnju koju zaslužuje, ali mi znamo koliko nam on znači“, pohvalio je Jokić saigrača.

Srpski reprezentativac se osvrnuo i na Brusa Brauna, koji je meč završio sa 21 poenom.

„Braun je imao nevjerovatno veče, bio je agresivan pogotovo u posljednjoj dionici. Kada je šutnuo onu trojku sa korakom unazad htio sam da ga udarim, ali je ubacio pa sam bio srećan. On brzo uči i prihvata i to je jedna od najboljih stvari kod njega, a uz to se ne plaši pritiska“, dodao je Jokić.

Bonus video: