Novo pojačanje Budućnosti stiže iz Bešiktaša: kratko igrao za CSKA, ima iskustva iz Evrolige

"U Bešiktašu je u prosjeku ubacivao 18,9 poena po meču, a prepoznat kao odličan šuter i u karijeri nije šutirao ispod 38 odsto van linije 6.75", objavila je Budućnost na svom sajtu

14484 pregleda 10 komentar(a)
Frimen iz perioda kada je nastupao za CSKA, Foto: Shutterstock
Frimen iz perioda kada je nastupao za CSKA, Foto: Shutterstock

Pola godine je igrao za veliki CSKA iz Moskve, ima iskustva i iz košarkaške Evrolige gdje je branio boje Asvela, a u Podgoricu stiže iz turskog Bešiktaša...

Budućnost Voli je dovela novog beka - on je Alerik Frimen, (28 godina, 191 cm).

"Riječ je o momku koji je dokazani skorer, odličan sa distance, a u Bešiktašu je u prosjeku ubacivao 18,9 poena po meču. Iako igra na poziciji beka, može da bude i sekundarni organizator igre, jer voli da igra sa loptom u rukama. Prepoznat kao odličan šuter i u karijeri nije šutirao ispod 38 odsto van linije 6.75", objavila je Budućnost na svom sajtu.

Momak rođen u Norfolku (Virdžinija), nastupao je u NCAA za Bejlor i NC Stejt, a evropsku priču počeo je u mađarskoj Albi Fehevar, odakle se preselio u tursku Bursu.

Za taj tim je igrao u dva navrata, a u međuvremenu je nastupao i za kineske Šenzen i Kvindago, kao i za Asvel.

Nakon drugog mandata u Bursi pola sezone je nosio dres pomenutog gigata iz Moskve, a nakon toga je prešao u Veneciju. Posljednju sezonu je završio u Turskoj - odnosno u ekipi Bešiktaša.

Prije njega Budućnost je dovela Flečera Megija, Andriju Slavkovića, Andriju Grbovića i Marvina Džonsa.

Ugovore za nastavak saradnje potpisali su Marko Jagodić Kuridža i Aleksa Ilić, ali tu informaciju objavio je košarkaški agent Miško Ražnatović, dok iz podgoričkog kluba još nije bilo zvanične potvrde.

Bonus video: