Crna Gora ide na pobjedu i protiv Španije - Tanjević: Nije nemoguće

"Bez rezerve ćemo ući u meč sa Španijom, bez obzira što nas dan kasnije očekuje izuzetno značajan duel sa Mađarskom. Sigurno nećemo kalkulisati", kazao je Tanjević
8 komentar(a)
Bogdan Tanjević muška košarkaška reprezentacija, Foto: Boris Pejović
Bogdan Tanjević muška košarkaška reprezentacija, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 30.08.2017. 15:25h

Košarkaškoj reprezentaciji Crne Gore primarni cilj na Evropskom prvenstvu (EP) biće da prođe grupu i plasira se među 16 najboljih, zajednička je ocjena igrača i stručnog štaba reprezentacije uoči puta na šampionat.

A cilj u svakom meču, pa i protiv Španije, na startu šampionata je - pobjeda.

"To nije nemoguće. Moramo da igramo tvrdo i napravimo napor da smanjimo uticaj velikog talenta španskih košarkaša na svakoj poziciji. Bez rezerve ćemo ući u meč sa Španijom, bez obzira što nas dan kasnije očekuje izuzetno značajan duel sa Mađarskom. Sigurno nećemo kalkulisati", kazao je Tanjević na konferenciji za novinare.

Kapiten Bojan Dubljević kazao je da su svi igrači spremni i da jedva čekaju da počne EP.

"Spremni smo psihički i fizički da predstavimo Crnu Goru kako dolikuje, da damo svoj maksimum i da se borimo. Nadam se da će iz toga izaći pozitivan rezultat", rekao je Dubljević.

On je komntarišući duel sa Španijom, na startu šampionata, kazao da je ona možda i glavni favorit za titulu.

"Biće težak meč. Španija ima izvanredan tim, ali spremni smo. Ne razmišljamo o njima, već treba da radimo ono što najbolje znamo. Moramo se truditi da svaku njihovu grešku iskoristimo i pretvorimo u poene. Da se trudimo da pobijedimo svakoga", rekao je Dubljević.

Nikola Vučević kazao je da je primarni cilj plasman među 16 najboljih i da je to realan cilj za tu ekipu.

"Treba da se fokusiramo i da ne razmišljamo o potencijalnim rivalima, već o prvom narednom. Da se fokusiramo na pet utakmica u gruu i da sve uradimo da je prođemo. To bi bio veliki uspjeh, jer bismo prvi put igrali drugu fazu šampionata. To je realna slika snage reprezentacije, iako neće biti lako", rekao je Vučević.

On je istakao da je prva utakmica najteža i najvažnija.

"Spremni smo i motivisani, željni da se pokažemo. Na startu nas čeka favorit uza titulu,predvođen braćom Gasol. Biće lijepo igrati protiv najjače centarske linije u Evropi. Da vidimo i mi gdje smo. Ne možemo da im prijetimo, ali se nećemo ni predati", kazao je Vučević.

Plejmejker Tajris Rajs kazao je da je zadatak poznat i da sve treba uraditi da se ispuni.

"Pripreme su bile teškei naporne. U zadovoljavajućem smo fizičkom stanju i spremni smo za EP. Znamo šta je zadatak i svi ćemo dati sve od sebe da ga ispunimo. Očekujem da ćemo biti bolji nego prije četiri godine u Sloveniji", kazao je Rajs.

Bonus video: