Zvanično: Adetokumbo ne ide na Mundobasket

"Poslije nekoliko mjeseci rada i višestrukih sastanaka sa medicinskim osobljem jasno je da nisam spreman da se takmičim na nivou koji je potreban za Svjetsko prvenstvo"

4880 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Fiba.basketball
Foto: Fiba.basketball

Grčka će biti mnogo slabija, a predstojeći Mundobasket siromašniji za još jednu veliki NBA zvijezdu.

Moglo se naslutiti tokom ljeta, a sada je i zvanično - Janis Adetokumbo neće nastupiti na Svjetskom prvenstvu u košarci, koje počinje 25. avgusta.

Centar Grčke i MIlvoki Baksa to je saopštio na Tviteru.

"Poslije nekoliko mjeseci rada i višestrukih sastanaka sa medicinskim osobljem jasno je da nisam spreman da se takmičim na nivou koji je potreban da bih učestvovao na Svjetskom prvenstvu", napisao je Adetokumbo.

Dodao je i da svi znaju da se njegova strast i ljubav prema reprezentaciji nikada neće promijeniti.

"Veoma sam razočaran, jer mi odluka medicinskog tima nije ostavila mogućnost izbora. Da sam probao na silu da se vratim na teren rizikovao bih zdravlje. Moj cilj, ali i cijele reprezentacije ostaje da se plasiramo na Olimpijske igre 2024. i bila bi mi velika čast da predstavljam svoju zemlju na tom takmičenju", istakao je Janis.

Ukoliko košarkaši Crne Gore u grupi sa Litvanijom, Meksikom i Egiptom osvoje jedno od prva dva mjesta u novoj grupi glavne runde Svjetskog prvenstva mogli da se susretnu upravo sa Grčkom.

Rivali "Helena" na Mundobasketu su SAD, Novi Zeland i Jordan.

Bonus video: