Peri: Iza nas su dvije pobjede, ali znamo da možemo još bolje

"Mislim da je ključno da im odgovorimo u skokovima, ali i da čuvamo loptu", poručio je plej Crne Gore pred okršaj za prvo mjesto u grupi na Mundobasketu protiv Litvanije. Meč koji je na programu u utorak od 14.30h možete pratiti direktno na TV Vijesti

3056 pregleda 2 komentar(a)
Peri tokom meča sa Egiptom, Foto: FIBA
Peri tokom meča sa Egiptom, Foto: FIBA

Meč broj tri na Mundobasketu - najmanji pritisak, ali i ogroman ulog. Nakon predstavnika Srednje Amerike i Afrike, vrijeme je za evropski okršaj.

Rasterećeni oko pitanja prolaska grupe košarkaši Crne Gore i Litvanije sudariće se sjutra (utorak, 14.30h - TV Vijesti) u meču koji će značiti prvo mjesto u grupi, više bodova u narednoj fazi, a samim tim i više šansi za plasman u četvrtfinale.

"Cilj je bio da prođemo u drugu fazu, to smo uspjeli. Sada moramo da nastavimo da igramo dobro, znamo da možemo još bolje, a moramo da ispravimo greške", poručio je iz Manile naš plej Kendrik Peri.

Protiv Meksika (91:71) i Egipta (89:74) Crna Gora je igrala, čini se, tačno koliko joj je bilo potrebno za pobjede bez drame.

"Upisali smo dvije pobjede, ali kao što sam već rekao znamo da možemo da igramo još bolje, imamo mnogo samopouzdanja. Na nama je da i u trećem meču budemo koncentrisani i damo sve od sebe da pobijedimo", dodao je košarkaš Unikahe.

Crna Gora i Litvanija posljednje mečeve odigrale su upravo u kvalifikacijama za ovogodišnje Svjetsko prvenstvo, a oba puta slavio je velikan sa Baltika (90:73 i 65:56).

"Agresivni su - to dobro znamo. Mislim da je ključno da im odgovorimo u skokovima, ali i da čuvamo loptu. Tokom prethodna dva duela na Mundobaksetu bili smo meki na lopti, uključujući i mene - imao sam mnogo grešaka. Moramo biti fokusirani da bismo došli u dobru situaciju", zaključio je Peri.

Todorović: Tu smo gdje smo željeli da budemo

Plasman u drugu fazu Mundobasketa istorijski za Crnu Goru, a prema svemu što su pokazali tokom prethodnih 12 mjeseci momci Boška Radovića zaslužili su da "okrenu" tu istorijsku stranicu.

Todorović
Todorovićfoto: KSCG

"Nalazimo se tamo gdje smo željeli da budemo i zaista smo srećni. Sada smo fokusirani na nastavak prvenstva i očekujem da budemo na još većem nivou", poručio je Vladimiri Todorović, asistent u stručnom štabu Crne Gore.

O Litvaniji kaže...

"Čeka nas velika reprezentacija i očekuje nas zahtjevna utakmica, najzahtjevnija do sada. Moramo biti na boljem nivou tokom cijelog meča kako bismo odgovorili na sve ono što Litvanija pruža", zaključio je Todorović.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: