Druga pobjeda Srbije, Portoriko je samo u 2. poluvremenu ličio na ozbiljnu ekipu

Srbija savladala Portoriko 94:77

8143 pregleda 5 komentar(a)
Selektor Srbije Svetislav Pešić, Foto: FIBA
Selektor Srbije Svetislav Pešić, Foto: FIBA

Prije skoro dvije sedmice košarkaška reprezentacija Srbije je u kontrolnom meču u Beogradu deklasirala Portoriko i slavila 110:75.

Iste reprezentacije odigrale su i danas u Manili meč drugog kola Mundobasketa, a opet je slavila ekipa Svetislava Pešića. I opet ubjedljivo - 94:77.

Prvo poluvrijeme proteklo je u ubjedljivoj igri Srbije i očajnoj igri Portorika. Igrači Portorika su se oslanjali na šut za tri poena, napadi im nisu trajali duže od deset sekundi, pa je nakon 20 minuta bilo 57:27 za Srbiju.

U trećoj četvrtini se situacija malo promijenila - košarkaši Portorika su bili precizniji van linije 6,75 i u tom periodu ubacili čak sedam trojki, u istom ritmu nastavili i u posljednjem periodu, pa je pet minuta do kraja bilo samo deset razlike za Srbiju - 81:71.

Ipak, košarkaši Srbije su imali pravi pristup, napravili su seriju 10:0, poveli 91:71 i mirno priveli meč kraju.

Meč sa Portorikom je zbog povrede zgloba propustio Filip Petrušev, a u današnjem susretu istu povredu je doživio i Aleksa Avramović, koji je u četvrtoj četvrtini izašao sa terena.

Srbiju su do pobjede vodili Bogdan Bogdanović i Nikola Jović sa po 17 poena. Dvocifreni su bili još Avramović (15) i Nikola Milutinov (12, uz 15 skokova).

Kod Portorika se istakao Pineiro sa 14 poena.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: