Peri: Znamo da možemo i moramo bolje

Crna Gora u posljednjem meču 1. faze izgubila od Litvanije 91:71

4641 pregleda 3 komentar(a)
Kendrik Peri, Foto: FIBA
Kendrik Peri, Foto: FIBA

Prva faza je završena, košarkaška reprezentacija Crne Gore se sa dvije pobjede i jednim porazom plasirala među 16 najboljih selekcija na Mundobasketu.

Nakon pobjeda nad Meksikom i Egiptom, selekcija Boška Radovića je danas izgubila od Litvanije (91:71).

Nakon dobre prve četvrtine Crna Gora je imala problema u napadu, šutirala je loše, a pa je početkom posljednjeg perioda bilo plus 22 za baltičku selekciju (72:50).

“Šutevi koji nisu ušli su negativno uticali na nas. Znamo da možemo i moramo bolje od ovog. Igrali smo dobro cijelo prvenstvo, pa ne smijemo da dozvolimo da nas jedna utakmica, odnosno jedna loša četvrtina poremeti i da bacimo pod noge sav trud i rad koji smo uložili“, rekao je Kendrik Peri nakon utakmice.

Vremena za analizu ove utakmice nema, Crnu Goru očekuju mečevi u drugoj fazi.

“Znamo da ovo nije bilo naše najbolje izdanje. Ipak, stvari se na ovakvim turnirima brzo mijenjaju. Poručio bih momcima da dignu glavu, imamo još dvije utakmice. Moramo izvući najbolji mogući plasman“, smatra košarkaš Unikahe.

Naredni rival, u petak, je SAD. Nakon toga Crna Gora će u nedjelju igrati protiv Grčke ili Novog Zelanda.

“Ulazim motivisano i sa puno samopouzdanja u svaki meč bez obzira na to ko je rival. Naravno da su SAD najveći mogući izazov, ali ja živim košarku, a ako nekog protivnika ne shvatite ozbiljno i ne uđete motivisano u duel to je kao kad ustanete na pogrešnu nogu“, zaključio je Peri.

Bonus video: