Kalinić: Osjećam se katastrofalno, tijelo više ne može da izdrži

Nikola Kalinić ima ozbiljan problem sa diskus hernijom, zbog čega je na pripremama reprezentacije posljednjih nedelja samo "navijač"
59 pregleda 1 komentar(a)
Nikola Kalinić, Foto: Beta
Nikola Kalinić, Foto: Beta
Ažurirano: 27.08.2017. 10:31h

Košarkaš Srbije priznao da je problem sa leđima mnogo ozbiljniji od onoga što se mislilo na početku priprema "orlova", da se situacija iskomplikovala i da bi vjerovatno već bio van ekipe da Srbiju nije zadesila serija otkaza.

Nikola Kalinić ima ozbiljan problem sa diskus hernijom, zbog čega je na pripremama reprezentacije posljednjih nedelja samo "navijač".

On je nastupao samo na mečevima protiv B tima Srbije u Kraljevu i na Trofeju Beograda, a potom je propustio turnire u Njemačkoj i Grčkoj.

Košarkaš koji je i u proteklom periodu "kuburio" sa povredom leđa, priznao je da je situacija mnogo ozbiljnija od onoga kako se mislilo prije dolaska na pripreme reprezentacije.

Kaže da se problem pogoršao, a tendencijom da bude i lošije, i priznaje da bi vjerovatno već napustio pripreme da nije bilo toliko otkaza u reprezentaciji.

"Osjećam se katastrofalno. Da budem iskren, da nije bilo toliko otkaza, vjerovatno bih ja sad bio kod kuće. Ali imam neku obavezu prema saigračima i svima ostalima da pokušam da se osposobim. Jednostavno, želim ja da odigram Eurobasket, ali tijelo više ne može da izdrži. Pet ili šest godina zaredom, sa zauzetim ljetom... desio se veliki problem, ne samo za karijeru, već ću to vjerovatno da vučem do kraja života", izjavio je za "Sportski žurnal" Kalinić i napomenuo da će vjerovatno sjutra biti donijeta konačna odluka o tome da li će predstavljajti Srbiju na Eurobasketu.

Selektor Srbije Saša Đorđević na raspolaganju ima 14 igrača i do odlaska na Evropsko prvenstvo, u srijedu, trebalo bi da "skrati" spisak za dva imena.

Bonus video: