Peković: Opet smo svjedoci zloupotrebe institucija, pokrećem inicijativu za zakazivanje vanredne i izborne skupštine

"Zbog sporta, košarke, napretka svih učesnika u košarkaškom procesu CG, od najmlađih do seniorskih selekcija, djevojaka, košarkašica i momaka, košarkaša širom Crne Gore, istu inicijativu ću u najkraćem roku podnijeti predsedniku Skupštine KSCG"

25314 pregleda 25 reakcija 25 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Skupština Košarkaškog saveza Crne Gore je danas završena prije nego što je i počela.

Zbog nedostatkva kvoruma nije bilo uslova za rad i izglasavanje novog Upravnog odbora, što je bila praktično jedina tačka dnevnog reda.

Povodom toga se oglasio predsjednik KSCG Nikola Peković, čije saopštenje prenosimo u cjelosti:

"Danas smo, kao i više puta u posljednje vriijeme, bili svjedoci degradacije i zloupotrebe sporta i institucija, ali i svih sportskih i ljudskih vrijednosti. Zakulisne radnje, opstrukcija prava i pravde, Statuta saveza, pritisci kroz najniže porive, lične ucjene, i još puno toga što nikako ne pripada sportu i košarci, a o čemu me pristojnost priječi da sada govorim i pišem, inspirisalo me da se kroz ovaj dopis obratim javnosti", napisao je Peković i dodao:

"Ponovo su danas sportske i ljudske antivrijednosti opstruirale i zasjenile iskrene želje većine košarkaške Crne Gore, njenih pristalica, sportskih radnika, košarkaša i simpatizera, za korjenitim i definitivnim promjenama u krovnoj košarkaškoj organizaciji. Šteta koju korisnici ovih metoda prave crnogorskoj košarci je nemjerljiva, ali, u biti, predstavlja samo slabost i onih koji se ovim metodama služe".

"Za razliku od njih, ja ću kao pravi sportsmen, izbjegavajući zamku zloupotrebe funkcije na koju sam legalno izabran, i koju neću da privatizujem, ponovo iću putem koji garantuje uspjeh i fer plej.

"Zato, zarad što bržeg izlaska Saveza iz kandži ličnih interesa neostvarenih pojedinaca, kojima je isti interes bitniji od opšteg košarkaškog napretka, ovim putem objavljujem da pokrećem inicijativu za zakazivanje nove, vanredne i izborne skupštine saveza, u najhitnijem roku. Za tu ću priliku predložiti dnevni red koji predviđa izbor svih organa Saveza, uključujući i funkciju predsjednika, za koju inače imam legalan mandat još dvije godine".

Legendarni košarkaš je zaključio:

"Zbog sporta, košarke, napretka svih učesnika u košarkaškom procesu, od najmlađih do seniorskih selekcija, djevojaka, košarkašica i momaka, košarkaša širom Crne Gore, istu inicijativu ću u najkraćem roku podnijeti predsedniku Skupštine KSCG".

Bonus video: