Peković: Organizovanjem sjednice UO ulazi se u zonu krivične odgovornosti, vanredna Skupština rješava blokadu

Predsjednik KSCG pozvao sve članove Saveza i delegate da ne nasijedaju, kako je rekao, na unaprijed smišljenju akciju oživljavanja Upravnog odbora da na nezakonit način preuzme upravljanje Savezom

15647 pregleda 56 reakcija 13 komentar(a)
Peković, Foto: Luka Zeković
Peković, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Košarkaškog saveza Crne Gore Nikola Peković pozvao je delegate da podrže njegov predlog da se organizuje vanredna sjednica Skupštine KSCG, a sve članove Saveza i delegate da ne nasijedaju, kako je rekao, na unaprijed smišljenju akciju oživljavanja Upravnog odbora da na nezakonit način preuzme upravljanje Savezom.

Košarkaški savez Crne Gore juče je na zvaničnom sajtu obavijestio javnost da je za subotu zakazana sjednica Upravnog odbora na kojoj bi trebalo da se donesu važne odluke za početak klupskih sezona.

Peković, međutim, u saopštenju naglašava da je nedvosmisleno utvrđeno da je Upravnom odboru KSCG istekao mandat.

"Ovim putem apelujem na sve da organizovanjem sjednice nepostojećeg Upravnog odbora ulaze u zonu krivične odgovornosti i da se suzdrže od najavljenih aktivnosti", istakao je Peković.

KSCG, Nikola Peković
foto: Privatna arhiva

Naglasio je koliko je važno da se organizuje vanredna sjednica Skupštine.

"Na njoj bi se ponovo birao predsjednik KSCG, predsjednik Skupštine KSCG i Upravni odbor, jer je to jedino zakonito, statutarno i ispravno rješenje ove svjesno organizovane blokade rada KSCG", istakao je Peković.

Kaže da ako gospoda imaju, kao što to uporno ponavljaju, većinu, onda nema razloga ni opravdanja da ne prihvate navedeni predlog.

"Na kraju, umjesto medijske hajke i spinovanja, napominjem cijelu sportsku i košarkašku javnost da KSCG može da funkcioniše bez predsjednika, ali ne može bez Upravnog odbora", zaključio je Peković.

Bonus video: