Škerović: Želimo da nastavimo sa dobrim igrama i pružimo šansu mlađim košarkašicama

Crnogorska selekcija duelom sa BIH, 9. novembra u Sarajevu, počinje novi ciklus kvalifikacija za šampionat Evrope

3995 pregleda 0 komentar(a)
Selektorka Jelena Škerović, Foto: fiba.basketball
Selektorka Jelena Škerović, Foto: fiba.basketball

Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore favorit je protiv Bosne i Hercegovine (BIH) i Švajcarske, ali to mora i da dokaže na terenu, kazala je selektorka Jelena Škerović.

Crnogorska selekcija duelom sa BIH, 9. novembra u Sarajevu, počinje novi ciklus kvalifikacija za šampionat Evrope, a tri dana kasnije u Igalu ugostiće Švajcarsku.

Škerović je kazala da je zadovoljna sastavom grupe, da su Švajcarska, BIH i Luksemburg, rivali sa kojima može da se igramo.

"Imamo lakšu grupu, ali mi moramo da odigramo na svom nivou i opravdamo ulogu favorita. Cilj je da nastavimo dobre igre sa Evropskog prvenstva (EP). Želja je da u svakom FIBA prozoru pružimo šansu mlađim košarkašicama. U ovom ciklusu šansu će dobiti po dvije igračice iz selekcija do 16 i 20 godina", rekla je Škerović na konferenciji za novinare.

Govoreći o protivniku na startu kvalifikacija, ona je naglasila da ne znaju mnogo o selekciji BIH.

"Imaju novog selektora, novi sistem igre. Znamo neke igračice koju su i ranije pozivane. Fokusiraćemo se na nas, na ono što mi treba da radimo u odbrani i napadu. Ukoliko to uspijemo, rezultat neće izostati. Švajvarska možda nije na visokom nivou, ali ako joj se dozvoli prilika da igra svoju igru imaćemo problema", rekla je Škerović.

Ona je naglasila da respektuje rivale, ali da ne sumnja u svoje igračice.

"Mi se pitamo, prvi put smo favoriti, ali na terenu treba da pokažemo ko je gazda", rekla je Škerović.

Ona je naglasila da za predstojeće duele neće moći da računa na Amerikanku Natašu Mek i Bojanu Kovačević.

"Mek je imala problema sa leđima, vratila se u trenažni proces i već naredne sedmice bi trebala da počne sa utakmicama. Sa nama nije ni Bojana Kovačević, koja zbog obaveza u klubu u Kini, nije mogla da se odazove pozivu", rekla je Škerović.

Ona je istakla da je u reprezentaciji ponovo Amerikanka Taja Rejmer, koja je sa crnogorskom reprezentacijom odradila pripreme za EP.

Škerović je ranije objavila spisak od 15 košarkašica za start kvalifikacija.

Na spisku su: Milica Jovanović (Dvtk), Marija Leković (Fenerbahce), Jovana Pašić (Asa Jerusalim), Jelena Vučetić (Castors Braine), Božica Mujović (Slavija Banska Bistrica), Dragana Živković (Constanca), Maja Bigović (Budućnost Bemaks), Zorana Radonjić (Budućnost Bemaks), Ksenija Šćepanović (Budućnost Bemaks). Pozvane su i Lana Vukčević (Budućnost Bemaks), Taja Rejmer (Botas spor), Bigović Milena, Budućnost Bemax, Nikolina Ilić (Budućnost Bemaks), Jelena Bulajić (Budućnost Bemaks) i Sanja Akšam (Crvena zvezda).

Bonus video: