Budućnost za nastavak niza protiv "zmajeva"

"Plavi" od 19 sati dočekuju Cedevita Olimpiju u 9. kolu ABA lige. Izabranici Andreja Žakelja žele šestu pobjedu zaredom na svom terenu ove sezone, ali i petu vezanu protiv rivala iz Ljubljane

8558 pregleda 3 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli

U moru problema koje je imala Budućnost Voli na startu sezone jedna stvar se nije mijenjala - dvorana "Morača" je i dalje neosvojiva u AdmiralBet ABA ligi. Podgoričani su slavili u svih pet mečeva u svom domu (protiv Zadra, Krke, Cibone, Mege i Splita), seriju želi da nastavi i u jednom od regionalnih derbija protiv Cedevita Olimpije koji je zakazan za večeras od 19 sati.

Ljubljančani su bez dileme i najkvalitetniji rival koji će do sada u sezoni gostovati u Podgorici...

"Potrebno je da obratimo pažnju na detalje - zato moramo opet da odigramo sa puno čvrstine i da završavamo na visokom nivou zadatke koje nam zadaje stručni štab", poručio je Marvin Džons, krilni centar Budućnosti.

Cedevita Olimpija je izgubila u posljednje četiri utakmice u "Morači", a ove sezone pokazuje dva potpuno različita lica u ABA ligi i Evrokupu.

Na Jadranu ima šest pobjeda i dva poraza, kao i Budućnost, a u evropskom takmičenju je doživjela svih osam poraza.

"Dolazi nam vrlo nezgodan tim, na neki način sličan kao naš prethodni rival Trento - ekipa koja puno šutira za tri poena, sa dobrim individualcima", upozorio je trener Budućnosti Andrej Žakelj na Klemena Prepeliča, Jaku Blažiča, Džastina Kobsa...

DA PODIGNEMO NIVO ODBRANE I UBRZAMO NAPAD

Žakelj je na debiju u utorak savladao Trento poslije produžetka. Svi se u Budućnosti nadaju da bi taj duel mogao da predstavlja zaokret u sezoni.

"Mislim da smo utakmicu sa Trentom već zaboravili, analizirali smo je i moramo da se okrenemo sebi. I sada kada nam u goste dolazi Cedevita Olimpija manje-više radimo na našoj igri, jer moramo da podignemo nivo odbrane i da ubrzamo napad. To su osnovne dvije stvari koje me zanimaju", jasan je Žakelj.

Rival je jedan od najboljih u ligi, slovenački stručnjak očekuje težak meč...

"Biće potrebno da odigramo timski u odbrani prije svega, ali vjerujem da sa pravim pristupom, borbom i uz pomoć navijača možemo da odigramo dobro i dođemo do željenog rezultata", istakao je Žakelj.

PJANIĐANI: NOVI TRENER DONOSI NOVE STVARI

Cedevita Olimpija dolazi u Podgoricu poslije četiri utastopne pobjede u ABA ligi.

"Čeka nas treći meč u šest dana, drugi zaredom u gostima, i to protiv jedne od najboljih ekipa u ABA ligi. Znamo da je pred nama težak test, ali moramo da pokažemo energiju i da pokušamo da ostanemo što duže u igri", rekao je trener tima iz Ljubljane Simone Pjaniđani.

Cedevita Olimpija je u ponedjeljak savladala Partizan u “Stožicama”, dva dana kasnije je u Evrokupu izgubila u Londonu.

"Svjesni smo da Budućnost ima novog trenera i da će pokazati nešto novo na terenu. To je tim koji ima mnogo igrača sa poenima u rukama i moramo da budemo prije svega psihički spremni za još jednu napornu utakmicu. Neophodno je da se suprotstavimo protivniku na pravi način, da spriječimo brzu igru i lake poene", istakao je Italijan.

Bonus video: