Radović: Grupa je prihvatljiva, Brazil je favorit

Crna Gora će u kvalifikacijama za Olimpijske igre igrati u Rigi u grupi B sa selekcijama Brazila i Kameruna. U drugoj grupi su Letonija, Gruzija i Filipini

9202 pregleda 1 komentar(a)
Radović sa saradnicima, Foto: FIBA
Radović sa saradnicima, Foto: FIBA

Selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore, Boško Radović, bio je oprezan nakon žrijeba za kvalifikacije za Olimpijske igre.

Crna Gora će u kvalifikacijama naredne godine igrati u Rigi, a rivali u grupi B su Brazil i Kamerun. U drugoj grupi su Letonija, Gruzija i Filipini. Pobjednik turnira ide u Pariz.

“Izvukli smo grupu koja je, rekao bih, prihvatljiva. Veliki broj vrhunskih reprezentacija je u ovim kvalifikacijama, a apsolutni favorit u našoj grupi je Brazil. Tu je i Kamerun. Eventualno ukrštanje je izvjesno teško, jer je favorit druge grupe Letonija, uz Gruziju, a tu su i Filipini. Možemo reći i da smo izbjegli neke reprezentacije koje su po imenima iznad Brazila, poput recimo Grčke, ali i Brazilci imaju mnogo sjajnih košarkaša u timu iz Evrolige i sa NBA iskustvom. Daleko od toga da možemo da im prijetimo, ali definitivno smo, gledajući ostale potencijalne rivale, dobili nešto najprihvatljivije", rekao je Radović.

Upravni odbor Košarkaškog saveza Crne Gore danas je saopštio da će Radović ostati selektor do oktobra 2025. godine.

Kvalifikacije su na programu od 2. do 7. jula, a Olimpijske igre od 26. jula do 11. avgusta 2024. godine.

Bonus video: