KSCG: Rekordan broj klubova se prijavio za učešće u mini basket ligi

I ove sezone će sistem takmičenja biti turnirski

3876 pregleda 2 komentar(a)
Foto: KSCG
Foto: KSCG

Rekordan broj klubova prijavio se za učešće u još jednoj sezoni mini basketa, saopštio je Košarkaški savez Crne Gore (KSCG).

KSCG ističe da raste interesovanje za košarku, te da će još jedna sezona donijeti veliku radost djevojčicama i dječacima.

U konkurenciji dječaka rođenih 2012. godine učestvovaće: Boys, Bu2 stars, BKM, Ulcinj, Panter, Mega basket, Mogren basket, Sutomore, AS, Jedinstvo, Adriatik, All Star, Anagastum, MIlenijum, Mediteran, Kolašin, Slavija, Budva basket, Olymp, Nikšić basket, Morača, Junior, Dečić, Centar i Galeb.

Za godinu mlađe dječake, liga će imati 18 ekipa koje su podijeljene u dvije grupe.

To su: Sutomore 1 i 2 ; Gorštak, ALL star, Panter, BKM, Morača, Derby, AS, Primorje, Kotor, Nikšić basket, Anagastum, Junior, Jadran, Podgorica, Bijela i Budva basket.

Deset ekipa je prijavljeno za djevojčice rođene 2012. godine i mlađe: Obrov, Bu2 stars, BKM, Budućnost, Olymp, Sea stars, Herceg Novi, Primorje, Ibar i Lovćen.

I ove sezone će sistem takmičenja biti turnirski. Planirano je da svi odigraju četiri turnira širom Crne Gore, a peti će biti finalni turnir.

"Tokom prošle sezone održano je 26 turnira, u sklopu projekta koji je prepoznala i FIBA kroz svoj Youth Development Fund. Komesarka takmičenja Maja Milutinović i selektor pionirske reprezentacije Bojan Bakić bili su na tri seminara (Drač, Madrid, Portugal), koji su se bavili radom sa najmlađima", saopšteno je iz KSCG.

Bonus video: