Žakelj: Moramo da raščistimo neke stvari i to je na meni da uradim

Budućnost Voli ubjedljivo poražena od Turk Telekoma u 11. kolu Evrokupa - 96:73

8711 pregleda 7 komentar(a)
Andrej Žakelj na večerašnjoj utakmici, Foto: KK Budućnost Voli
Andrej Žakelj na večerašnjoj utakmici, Foto: KK Budućnost Voli

Najteži poraz u Evrokupu, u "Morači", košarkaši Budućnost Volija doživjeli su 21. marta ove godine od Gran Kanarije kada je bilo 94:69.

Skoro devet mjeseci kasnije taj poraz umalo nije izjednačen - Budućnost je večeras u 11. kolu Evrokupa u "Morači" izgubila od Turk Telekoma 96:73.

Imala je turska ekipa i plus 25 (96:71), ali je Petar Popović u posljednjem napadu ubacio loptu u koš. Budućnost je izgubila ubjedljivo, a ponovo loše odigrala drugo poluvrijeme, naročito treću četvrtinu u kojoj je praktično pitanje pobjednika bilo riješeno.

"Čestitam Turk Telekomu. Više su željeli pobjedu, bili su više fokusirani, čvršći nego mi. Bili smo mekani od početka, pogotovo u trećoj četvrtini. Sa ovakvim fokusom i pristupom ne možemo da igramo", rekao je nakon meča trener Budućnost Andrej Žakelj.

Trener "plavih" ističe da neke stvari ne smiju da se dešavaju.

"Moramo da raščistimo neke stvari i to je na meni da uradim", poručio je Žakelj.

Budućnost je na skoru 4-7, baš kao Aris, Trento i Litkabelis. Turk Telekom ima pobjedu manje, ali i bolji međusobni skor od Budućnosti. Slijedi velika borba za nokaut fazu.

"Vjerujemo da ćemo stići do nokaut faze, ali je dalek put. Mislim da je bilo energije na početku, rezultat je bio solidan, igrali smo brže i agresivnije, ali zašto to stane, to moramo mi da riješimo. Psihološki nije dobro da poslije tri pobjede ovako izgubimo utakmicu koju moramo da dobijemo. Dug je put, ne može to da se promijeni preko noći. Ja neću da dozvolim ovakve padove, pogotovo iz nekih ego situacija, individualnih stvari. Ovo je timski sport, ja ću do kraja da insistiram na ekipi", jasan je slovenački stručnjak.

Bonus video: