MVP može i sa skoro pola terena: Jokić trojkom u posljednjoj sekundi razoružao "ratnike"

Šampion je gubio i sa 18 poena u posljednjoj četvrtini, ali je uspio da nadoknadi zaostatak - Jokić je 26 sekundi prije kraja izjednačio na 127:127, Stef Kari je s druge strane izgubio loptu, a onda je uslijedio antologijski završetak posljednjeg napada...

14506 pregleda 195 reakcija 7 komentar(a)
Jokić nakon trojke koja je odlučila pobjednika, Foto: Denver Nuggets (X)
Jokić nakon trojke koja je odlučila pobjednika, Foto: Denver Nuggets (X)

Poeni, magične asistencije, skokovi, a kada treba i trojke sa skoro pola terena - u posljednjoj sekundi, za pobjedu...

Još jednu utakmicu za pamćenje odigrao je Nikola Jokić, koji je nestvarnim pogotkom donio trijumf svom Denveru protiv Golden Stejta (130:127).

Rijetko kada ćete košarkaša iz Srbije vidjeti da je baš srećan zbog nekog poena, ovog puta je bilo drugačije.

Jokić je utakmicu završio sa 34 poena, 10 asistencija i devet skokova, a pratio ga je Eron Gordon sa 30 poena i devet skokova, dok je Džamal Marej upisao 25 poena i šest asistencija.

Denver je inače gubio i sa 18 poena u posljednjoj četvrtini, ali je uspio da nadoknadi zaostatak - Jokić je 26 sekundi prije kraja izjednačio na 127:127, Stef Kari je s druge strane izgubio loptu, a onda je uslijedio antologijski završetak posljednjeg napada...

Kod "ratnika" Kari je postigao je 30 poena i imao je šest asistencija i četiri skoka, a Klej Tompson je dodao 24 poena. Džonatan Kaminga je postigao 16 poena, a Dario Šarić 13 poena uz sedam skokova i šest asistencija.

U drugom meču večeri košarkaši Milvokija pobijedili su San Antonio sa 125:121.

Bakse je predvodio Janis Adetokumbo sa 44 poena, 14 skokova i sedam asistencija. Demijan Lilard postigao je 25 poena i imao je 10 asistencija, Kris Midlton 12 poena, a Malik Bizli 10 poena.

U ekipi San Antonija najefikasniji su bili Devin Vesel sa 34 poena uz šest skokova i Viktor Vembanjama, koji je na svoj 20. rođenan postigao 27 poena i imao devet skokova i pet blokada.

Tre Džons je dodao 18 poena i šest asistencija, a Keldon Džonson 14 poena i 10 skokova.

Bonus video: