Žakelj: Bojao sam se ove utakmice, bili smo na željenom nivou

Budućnost Voli u 17. kolu Admiralbet ABA lige savladala Cibonu - 98:66

7232 pregleda 8 komentar(a)
Žakelj na utakmici u Zagrebu, Foto: Cibona/Ivana Dergez
Žakelj na utakmici u Zagrebu, Foto: Cibona/Ivana Dergez
Ažurirano: 20.01.2024. 10:23h

Košarkaši Budućnost Volija savladali su sinoć Cibonu u Zagrebu (98:66) u 17. kolu Admiralbet ABA lige i upisali 12. pobjedu u regionalnom takmičenju.

"Plavi" su od starta kontrolisali utakmicu i upisali 12. trijumf zaredom protiv hrvatske ekipe.

"Čestitam igračima. Iskreno, bojao sam se ove utakmice, kako ćemo da reagujemo poslije meča u Grčkoj. Meni je kao treneru to bio najveći izazov - da igrače spremim psihički za meč, da ih motivišem koliko je to moguće. Došli smo u Zagreb bez treninga", objasnio je na konferenciji trener Budućnost Volija, Andrej Žakelj.

Slovenački trener je potom analizirao utakmicu.

"Mislim da smo od početka bili na nivou koji ja želim. Bio je mali pad, nekih par minuta. Sa dobrom odbranom i skokom smo kontrolisali utakmicu. A kada smo se opustili u napadu, mislim da je sve izgledalo dobro. Nadam se da će nam ovo pomoći na planu samopouzdanja pred naredne utakmice. Ciboni želim sve najbolje u nastavku sezone", poručio je Žakelj.

Budućnost Voli u utorak (19) dočekuje Ulm u 16. kolu Evrokupa.

"Reagovali smo na pravi način poslije poraza od Arisa. Pokazali smo karakter, dominirali od prvog minuta. Mislim da je to način kako treba da izgledamo i čemu treba da težimo u nastavku sezone", kazao je Vladimir Mihailović.

Mihailović je utakmicu završio sa 18 poena i sedam asistencija.

"Trudim se da u svim momentima dam svoj pečat - da li će se otvoriti napadački, kroz odbranu ili razigravanje saigrača. Protiv Cibone se otvorilo napadački. Zadovoljan sam. Idemo dalje", rekao je Mihailović.

Bonus video: