Podgorica i Budućnost u finalu Kupa za košarkašice

Podgorica bolja od Trebjese (74:42), Budućnost ubjedljiva protiv Primorja (113:43)

2140 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Boka Sol
Foto: Boka Sol

U finalu Kupa Crne Gore za košarkašice sjutra (17) će u Tivtu igrati Podgorica i Budućnost Bemax.

Podgorica je danas, u polufinalu, savladala Trebjesu (74:42), dok je Budućnost bila bolja od Primorja (113:43).

Podgorica je protiv Trebjese na startu napravila seriju 10:0 i povela 19:6, da bi početkom druge četvrtine imala 17 poena prednosti (29:12).

Ekipa Petra Stojanovića je u drugom poluvremenu, poslije trojke koju je pogodila Vučinić, imala 24 poena viška - 53:29.

U timu Podgorice Lana Vukčević imala je dabl dabl (22 poena, 16 skokova), Atina Radević je postigla 14, dok je u ekipi Trebjese najefikasnija bila Mila Mijušković sa 15 poena i 12 skokova.

“Čestitam djevojkama na plasmanu u finale Kupa, opravdali smo ulogu favorita. Čestitke i Trebjesi, jer se radi o mladoj i talentovanoj ekipi, tako da smo mogli da gledamo lijepu utakmicu. Ispunili smo cilj, a sada se okrećemo finalu, gdje je Budućnost Bemax apsolutni favorit. Svakako da će taj meč biti veliko iskustvo za nas, da vidimo gdje smo u ovom trenutku” kazao je trener Podgorice Petar Stojanović.

U drugom polufinalu Budućnost je rutinski odradila posao protiv Primorja. Pobjednik je bio poznat poslije prve četvrtine, kada je ekipa Vladana Radovića imala 26 poena prednosti - 32:6.

"Utakmica koja je donijela očekivan epilog, jer smo bili apsolutni favoriti. Djevojke su od starta ušle maksimalno ozbiljno, što je jako bitno, da kada igramo bilo koji meč u svakom takmičenju, da budemo na pravom nivou. U finalnom meču očekuje nas mnogo teži zadatak, jer je Podgorica tim koji ima sjajne i talentovane igračice, gdje su i tri djevojke koje treniraju sa nama i igraju za Budućnost WABA ligu, što će biti prilika za njih da se nametnu. Biće to sigurno lijepa utakmica u kojoj će biti mnogo mlađih igračica", kazao je trener Budućnost Bemaksa Vladan Radović.

U timu Budućnosti najefikasnija je bila Baošić sa 15 poena. Drobnjak, Savković i Bulajić dodale su po 14, Ilić 13, a Domuzin 10 poena.

Kod Novljanki je Sarić ubacila 12, a Radulović 10 poena.

Bonus video: