Spartak bolji od Pelistera, Sutjeska se plasirala u plej-of NLB ABA2 lige

Nikšićani će u plej-of otići sa sedme ili osme pozicije

7323 pregleda 1 komentar(a)
Košarkaši Sutjeske, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Košarkaši Sutjeske, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Crna Gora će u plej-ofu NLB ABA2 lige imati dva predstavnika - nakon Podgorice, plasman u doigravanje je obezbijedila i Sutjeska.

Sutjeska je sinoć u Širokom Brijegu, u posljednjem kolu regularnog dijela, izgubila od Borca iz Banjaluke (83:75), pa je morala da čeka rasplet današnje utakmice između Spartaka i Pelistera.

Nikšićanima je odgovaralo da Spartak savladala Makedonce, što se upravo i dogodilo - tim Vladimira Jovanovića je danas slavio (88:81) i obezbijedio prvo mjesto u plej-ofu, u kojem će igrati i Sutjeska.

Moguće je da baš Sutjeska i Spartak budu rivali u četvrtfinalu, a to će zavisiti od današnje (15) utakmice između Podgorice i Heliosa. U slučaju da Podgorica slavi, Sutjeska bi završila na osmom mjestu i išla na Subotičane, dok bi u slučaju trijumfa slovenačke ekipe završila kao sedma.

Sutjeska je takmičenje u NLB ABA2 ligi završila sa učinkom od šest pobjeda i sedam poraza. Ekipa Miloša Minića je na posljednjem "balonu", prije poraza od Borca, savladala Helios (74:53) i Šibenku (80:72).

Plej-of počinje 10. aprila, umjesto trećeg, kao što je prvobitno planirano, a igraju se dvije utakmice (kod kuće i na strani), na koš razliku. Prva utakmica se igra na terenu ekipe koja je u regularnom dijelu bila slabije plasirana.

Bonus video: