Ivanović odveo Baskoniju u plej-in Evrolige, Partizanova sudbina zavisi od najvećeg rivala

Baskijci srušili Real u Madridu, Anadolu Efes u turskom derbiju bolji od Fenerbahčea

15979 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Baskonia (X)
Foto: Baskonia (X)

Duško Ivanović je preuzeo Baskoniju početkom sezone kada je bila jedna od najgorih ekipa u Evroligi, a sjajan posao crnogorskog trenera u elitnom takmičenju je večeras dobio nagradu.

Baskijci su kolo prije kraja osigurali plej-in nakon što su savladali najbolji tim u Evropi - bili su bolji od Reala u Madridu 95:91.

Bio je to 17. trijumf Ivanovićevog tima koji je imao pečat Markusa Hauarda - upisao je 35 poena, od toga sedam trojki, a pratio ga je Met Kostelo sa 19.

U Realu je najbolji bio Mario Hezonja sa 18...

Pobjeda Baskonije je umanjila šanse Partizana da se domogne plej-ina, a aktuelnom šampionu ABA lige naruku nije išao ni rezultat iz derbija Istanbula u kojem je Anadolu Efes bio bolji od Fenerbahčea - 82:80, na krilima Vila Klajburna (21)

Efes ima pobjedu više od Partizana, a u posljednjem kolu dočekuje Crvenu zvezdu, koja je ostala jedina šansa timu Željka Obradovića.

Partizan tako mora da u Beogradu savlada Valensiju i da se nada pobjedi Zvezde da bi se domogao plej-ina...

U igri za plej-in je i Olimpija Milano, nakon trijumfa nad Virtusom (90:75) kojoj je u posljednjoj rundi neophodno da slavi protiv Makabija u Beogradu i da čeka poraze Efesa i Partizana...

Panatinaikos je bio bolji od Bajerna u Minhenu (82:75), pa je praktično osigurao jedno od prva četiri mjesta na tabeli i prednost domaćeg terena u četvrtfinalu...

Standings provided by Sofascore

Bonus video: