Jakara: Da makar jednom iznenadimo Zvezdu

SC Derbi drugi put zaredom izborio plasman u plej-of AdmiraBet ABA lige, trener Dejan Jakara očekuje da njegov tim pruži dobar otpor favoritu

10722 pregleda 25 reakcija 7 komentar(a)
Jakara na posljednjoj utakmici sa Zvezdom, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanovic
Jakara na posljednjoj utakmici sa Zvezdom, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanovic

Sezona još nije završena, ali u SC Derbiju već sada mogu da kažu da je bila više nego uspješna. Nakon osvajanja ABA Superkupa u septembru u Podgorici, te trofeja u Kupa Crne Gore koji je osvojen u direktnom duelu sa Budućnost Volijem, “studenti” su drugu godinu zaredom izborili plasman u plej-of AdmiralBet ABA lige.

Nakon poraza od Budućnosti u posljednjem kolu (93:80), tim Dejana Jakare je morao da čeka vijesti iz Dalmacije, gdje je Crvena zvezda uradila ono što su priželjkivali Podgoričani - savladala je Split, “ugurala” SC Derbi u četvrtfinale koji će joj i biti protivnik u borbi za plasman u polufinale.

"Nije lako čekati nešto što od tebe ne zavisi. Na kraju smo zasluženo izborili plasman u plej-of, ostvarili lijep rezultat, iako su nas neki otpisali kad je otišao Kenan Kamenjaš. Očekuju nas utakmice sa Crvenom zvezdom - želimo da ih odigramo što bolje. Imamo iskustva i iz prethodnog meča u 'Pioniru'. Nadam se da ćemo greške iz te utakmice i ove protiv Budućnosti ispraviti i biti puno bolji - rekao je Jakara za “Vijesti”.

Slovenac je u novembru prošle godine na klupi naslijedio zemljaka Andreja Žakelja, a u decembru ostao bez prvog centra i jednog od najboljih igrača u ligi, Kamenjaša, koji je sa Žakeljom otišao u Budućnost.

- Bilo je teško. Odlučili smo da Kamenjaš pređe u Budućnost, da igra Evrokup. Mjesec smo radili nešto, a onda smo morali da mijenjamo, jer nismo imali više opcija na niskom postu. Imali smo problema i na preuzimanju. Sa njim je bilo lakše - spustimo mu dolje loptu i on nešto napravi, jer je jedan od najboljih centara u ligi. Nakon njegovog odlaska smo morali da se adaptiramo, a to smo uradili u pravo vrijeme - pred Kup i period u ABA ligi kada smo vezali tri pobjede (Cedevita-Olimpija, Krka i Borac iz Čačka prim. aut). To nas je na kraju, uz pobjedu nad FMP-om, odvelo u doigravanje. Ponovili smo rezultat iz prošle sezone i to je uspjeh - kazao je Jakara.

Mladi stručnjak je već u prvoj sezoni u regionalnoj eliti ostvario dobar rezultat, nakon što je prethodne sa Heliosom igrao finale NLB ABA2 lige.

- Velika je satisfakcija za mladog trenera da napravi ovaj rezultat, uz osvojen pehar u Kupu. Sreća prati hrabre. Ali, nije samo sreća - to je rad igrača, svih nas u klubu. Dosta godina sam radio da bih došao u ovu situaciju. Spremao sam se za ovu priliku. Sve se dobro odvija. Zahvalan sam i stručnom štabu koji me je lijepo dočekao i učinio da se brže adaptiram za ono što me čekalo u ABA ligi - poručio je Jakara.

SC Derbi je prošle sezone u četvrtfinalu regionalnog takmičenja iznenadio i savladao Partizan u Beogradu, a u Podgorici bio nadomak još jednog trijumfa i plasmana u polufinale. Ove sezone rival je drugi beogradski tim, a Jakara poručuje da je cilj - savladati Zvezdu makar u jednom meču (igra se na dvije pobjede, a prva utakmica je u ponedjeljak u glavnom gradu Srbije).

- Želja je da pokušamo da jednu utakmicu iznenadimo Zvezdu, a u crnogorskoj ligi da igramo finale. To je cilj koji je težak, ali moramo da imamo ciljeve do kojih se teško dolazi. Mislim da možemo da igramo puno bolje sa Zvezdom nego što smo igrali u Beogradu. Tamo nismo dali 100 odsto. Na meni i stručnom štabu je da igrače pripremimo, da budu što više fokusirani, da na terenu ne bude opuštanja. Ako to uspijemo, onda ekipa može biti puno bolja - zaključio je Jakara.

Bonus video: