Sutjeska u Novom Sadu: Perfektna odbrana neutrališe minus pet

Sutjeska sjutra (17) protiv Vojvodine u Novom Sadu igra drugi meč četvrtfinala NLB ABA2 lige. Novosađani u prvom susretu slavili 89:84

4971 pregleda 2 komentar(a)
Minić sa igračima i stručnim štabom Sutjeske na prethodnoj utakmici sa Vojvodinom, Foto: KK Sutjeska/Foto MM
Minić sa igračima i stručnim štabom Sutjeske na prethodnoj utakmici sa Vojvodinom, Foto: KK Sutjeska/Foto MM

Košarkaši Sutjeske sjutra (17) u drugom meču četvrtfinala NLB ABA2 lige gostuju Vojvodini u Novom Sadu.

U prvom meču, odigranom prethodne srijede u Nikšiću, Vojvodina je slavila 89:84, pa u ovaj duel ulazi sa pet poena prednosti. Plej-of se igra na koš-razliku, što znači da će Nikšićanima biti potreban trijumf od šest razlike, ukoliko žele da se plasiraju u polufinale.

„Analizirajući prvu utakmicu, stava sam da smo mogli puno bolje, naročito u odbrani. Nismo ispoštovali neke taktičke stvari, koje smo spremali, posebno u fazi defanzivnog skoka. Pokušaćemo da ispravimo greške u meču koji nam slijedi u Novom Sadu i ako te greške svedemo na minimum - što se tiče defanzivnog skoka i defanzivne tranzicije, što su radni elementi - sigurno da nismo bez šansi. Mi defanzivno igramo mnogo bolje i moramo da odigramo sjajnu utakmicu u odbrani“, rekao je u najavi meča trener Sutjeske Miloš Minić.

Minić na raspolaganju za ovu utakmicu ima sve igrače.

„Za prvu utakmicu nismo imali Vladimira Tomaševića, koji je tek počeo da trenira i Iliju Goranovića, koji je tri dana bio pod temperaturom i terapijama, a stavio se na raspolaganje. Velika zahvalnost momcima što su se stavili na raspolaganje treneru i klubu. U Novi Sad ne idemo sa bijelom zastavom. Daćemo sve od sebe da obradujemo naše navijače“, rekao je Minić.

U maloj sali Spensa predstoji drugih 40 minuta, a Nikola Kočović smatra da Sutjeska može da odigra bolje, nego što je to bio slučaj u prvoj utakmici.

„U igri smo, mislim da imamo šanse da izborimo polufinale. Idemo da probamo da nadoknadimo pet poena deficita, pobijedimo i plasiramo se u polufinale. Znamo gdje smo griješili u prvoj utakmici. Sigurni smo da možemo da odigramo bolje - i u odbrani i u napadu. Tražićemo našu šansu da izborimo polufinale. Vojvodina ima sjajnu ekipu, igraju odlično cijele sezone. Neće biti lako, ali je sportski nadati se“, kazao je Kočović.

Vojvodina je, u međuvremenu, osvojila Košarkašku ligu Srbije. Takmičenje je završila sa 26 pobjeda i četiri poraza.

„Mi kad smo kompletni možemo da igramo sa svakim. Imamo šansu, nadamo se, pokušaćemo da pobijedimo i plasiramo se u polufinale“, poručio je Ilija Goranović.

Drugi crnogorski predstavnik, Podgorica, danas (18) u drugom meču četvrtfinala gostuje Zlatiboru. Tim Dragana Radovića je u prvom susretu slavio 113:89.

Bonus video: