Radović: Biće teško ponoviti izdanje kao protiv Zlatibora; Isakov-Kovačević: Podgorica je u najboljoj formi u ligi

Podgorica danas (17) u prvom meču četvrtfinala NLB ABA2 lige dočekuje Vojvodinu

7132 pregleda 4 komentar(a)
Radović sa saradnicima, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Radović sa saradnicima, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Prije tri godine košarkaši Podgorice su prvi put stigli do polufinala NLB ABA2 lige. Ekipa, koju je tada vodio Zoran Kašćelan je u četvrtfinalu završnog turnira u Podgorici prvo eliminisala Borac iz Banjaluke, a onda u polufinalu izgubila od sarajevskih Sparsa.

Prošle sezone ekipa, koju je tada vodio Nebojša Bogavac, je takođe stigla do polufinala. Nakon regularnog dijela, Podgorica je u četvrtfinalu savladala Zlatibor, koji je u tom trenutku bio aktuelni šampion lige, a onda u polufinalu izgubila od Krke, koja je kasnije osvojila titulu.

Taj uspjeh Podgoričani su ponovili i ove sezone. Regularni dio su završili na šestom mjestu, a onda u četvrtfinalu oba puta savladali Zlatibor i zakazali polufinale sa Vojvodinom, koja je jedan od favorita za ulazak AdmiralBet ABA ligu, a koja je regularni dio završila na drugom mjestu. Prvi meč je danas (17) u "Bemax areni".

“Treći put smo stigli do polufinala u čini se nikad jačoj ligi, a sada nas očekuje dvomeč protiv Vojvodine, koja je taktički i fizički na visokom nivou, ali i dobro vođena od strane trenera. Biće teško ponoviti izdanje i rezultat iz četvrtfinala protiv Zlatibora, ali nadam se da su momci spremni da pruže sve od sebe. Za razliku od meča protiv Zlatibora imali smo malo više vremena za analizu i odmor, tako da sa nestrpljenjem čekamo da utakmica počne", rekao je trener Podgorice Dragan Radović.

Radović neće moći da računa na Đukanovića i Ivanovića, dok će Žižić biti u sastavu.

"Baš kao i u okviru četvrtfinala i sada imamo kadrovskih problema, jer u timu nema Đukanovića, neće nastupiti Ivanović, a u sastavu će biti Žižić, ali pitanje je koliko će moći da nam pomogne. Međutim, nastojaćemo da odigramo na što većem nivou i da sa što boljim rezultatom odemo na revanš", poručio je Radović.

Podgorica je savladala Vojvodinu na "balonu" u Širokom Brijegu u regularnom dijelu sezone (77:71). Ali nakon tog "balona" ekipu iz Novog Sada su pojačali Zoran Nikolić i Luka Ašćerić.

“Naš naredni protivnik je ekipa Podgorice. Tim koji je trenutno u najboljoj formi od svih učesnika polufinala. To potvrđuje i činjenica da su u obje utakmice protiv Zlatibora postigli preko 100 poena. Defanzivna tranzicija i kontrola skoka, prije svega u defanzivi, moraju da budu na veoma visokom nivou u oba meča protiv rivala. Dobar 'spejsing' u napadu i što manje izgubljenih lopti su takođe važni kako bismo omogućili sebi da kroz pozicionu odbranu nametnemo naš ritam igre", rekao je trener Vojvodine Miloš Isakov-Kovačević.

Drugi meč se igra drugog maja (19) u Novom Sadu. Drugi polufinalni par čine Spartak i MZT, a oni će prvu utakmicu odigrati 27. aprila u Skoplju.

Bonus video: