Rajt i Ferel neuhvatljivi za „studente”: Budućnost na pobjedu od titule

„Plavi” slavili u drugom meču finala protiv SC Derbija

14624 pregleda 5 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli

Još korak do odbrane titule - toliko košarkaše Budućnost Volija dijeli od prvog i jedinog trofeja u sezoni.

„Plavi” su i u drugom meču finalne serije crnogorskog šampionata savladali SC Derbi, sada kao formalni gosti u gotovo praznoj „Morači” (90:82), i prvu šansu za titulu imaju u nedjelju od 18 sati.

SC Derbi je gotovo 30 minuta bio u prednosti, imao i plus 11 u drugoj četvrtini, ali od sredine trećeg perioda je moglo da se nasluti da je tim Andreja Žakelja preuzeo kontrolu predvođen neuhvatljivim Mekinlijem Rajtom.

Budućnost je u finišu 3. četvrtine i preokrenula, pred ulazak u posljednju je bilo 74:74 i tada su se „studenti” napadački praktično ugasili.

Ključna je bila serija 8:0 kojom je Budućnost povela 82:76, a sastav Dejana Jakare je u tom periodu bio više od četiri minuta bez koša - David Mirković je sa linije slobodnih bacanja pogodio za 76:74, a prve poene nakon toga je upisao Tomislav Ivišić kada je pogodio van linije 6,75 i smanjio na minus tri (82:79).

Posljednju šansu da se vrati u utakmicu Derbi je propustio 71 sekund do kraja kada je Ivišić prošao šut za tri poena kod rezultata 86:82. Već u narednom napadu je Jogi Ferel bio siguran sa „penala” i ispostavilo se riješio pitanje pobjednika.

Budućnost je tako slavila i drugi put u samo tri dana protiv tima koji joj je ove sezone „oteo” trofej u Kupu, savladao je u ABA ligi, prije toga i Superkupu regionalnog takmičenja...

Rajt je meč završio sa 28 poena, Ferel je postigao 19, Andrija Slavković 13, a po devet Aleksa Ilić i Petar Minić (trojke 5-3).

Ivišić je bio najbolji u Derbiju sa 25, dvocifren učinak su imali još samo Mateo Drežnjak (13) i Nikola Pavlićević (11).

Bonus video: