Real u finalu, Mateo: Ponosan sam na ekipu; Barcokas: Kraj evropskog sna

Madriđani u polufinalu savladali Olimpijakos 87:76

7224 pregleda 0 komentar(a)
Košarkaši Reala nakon meča sa Olimpijakosom, Foto: Euroleague.net
Košarkaši Reala nakon meča sa Olimpijakosom, Foto: Euroleague.net

Košarkaši Real Madrida će treću sezonu zaredom igrati u finalu Evrolige - aktuelni šampion Evrope je sinoć u Berlinu nadigrao Olimpijakos, slavio 87:76 i zakazao obračun protiv Panatainaikosa.

Madriđani su od početka kontrolisali utakmicu, u prvom poluvremenu imali 25 poena prednosti (54:29), a u nastavku rutinski priveli meč kraju.

"Razumjeli smo šta je potrebno da uradimo za pobjedu. Olimpijakos je čitave sezone igrao sjajnu odbranu. Bilo je važno da kontrolišemo ritam utakmice i da dobro trčimo nakon skokova. Nastavili smo da se borimo i kad su uspjeli da se vrate u drugom poluvremenu. Momci su se nevjerovatno borili, veoma sam ponosan na njih", rekao je nakon utakmice trener Real Madrida, Ćus Mateo.

Madriđani će u novom finalu sjutra (20) igrati protiv Panatinaikosa.

"Neće biti lako. Imaju lidere, dobre strijelce i dobru hemiju. Kontrolišu skok", objasnio je Mateo.

Olimpijakos je prošle godine u finalu poražen od Reala, a ove je stao u polufinalu.

"Ovo je kraj evropskog sna. Morali smo da prevaziđemo mnogo problema ove sezone. Imali smo peh da u polufinalu igramo protiv Reala, koji je čitave sezone bio sjajan", kazao je trener Olimpijakosa, Jorgos Barcokas.

Barcokas se osvrnuo na početak utakmice, koji je odveo duel na stranu Reala.

"Nismo počeli utakmicu na pravi način. Real je dobro šutirao i stekao samopouzdanje. Ne želim da kažem da smo bili uplašeni, ali nismo imali pravi pristup. U drugom poluvremenu je bilo teško. Zahvaljujem se cijelom timu na učinku tokom čitave sezone", poručio je Barcokas.

Bonus video: