PAO smanjio, Vilijams-Gos krenuo na trenera, Ataman poručio Barcokasu: Ne budi ljubomoran, možda i ti osvojiš Evroligu

Panatinaikos u trećem meču finalne serije bolji od Olimpijakosa - 83:76

8431 pregleda 1 komentar(a)
Ataman, Foto: Euroleague.net
Ataman, Foto: Euroleague.net

Uzbudljivo je u finalu grčke košarkaške lige - Panatinaikos je sinoć na domaćem terenu bio bolji od Olimpijakosa (83:76) i smanjio na 2:1 u finalnoj seriji.

Kada su u pitanju mečevi ovih rivala, onda je na terenu i van njega sve moguće, a tako je bilo i ovog puta, pa nas čeka uzbudljiv nastavak trke za titulu. Četvrta utakmica je sjutra (20:15) na terenu Olimpijakosa.

PAO je odlično otvorio utakmicu, vodio od samog starta, a preko Kendrika Nana prvi put stigao do dvocifrene prednosti (31:20), početkom druge četvrtine.

U jednom trenutku je PAO imao i maksimalnih 16 razlike (40:24), ali je do kraja prvog poluvremena Olimpijakos uspio priđe na jednocifreni zaostatak (43:34).

Djelovalo je da će aktuelni evropski šampion rutinski privesti meč kraju - "zeleni" su u trećoj četvrtini imali 13 poena prednosti, ali se Olimpijakos nije predavao, već je uspio da priđe na samo posjed zaostatka, a onda je preko Nikole Milutinova prvi put poveo na utakmici - 73:72. Ipak, tada je PAO napravio seriju 9:0, otišao na 81:73 i smanjio zaostatak u seriji.

A nakon meča, kako to obično biva, u centru pažnje je bio trener Panatinaikosa, Ergin Ataman, koji je imao šta da poruči rivalu na klupi Olimpijakosa, Jorgosu Barcokasu:

"Čuo sam da je moj prijatelj Barcokas pominjao moje ime na konferenciji za medije. Molim te, druže, prestani da pričaš o meni. Ja radim svoj posao, ti radi svoj. Ako je to tvoj posao, u redu. Ja ću raditi svoj. Ne budi ljubomoran. Možda ćeš i ti u budućnosti moći da osvojiš Evroligu sa Olimpijakosom, to je ono što tvoji navijači očekuju", izjavio je Ataman.

Turski stručnjak je potom govorio o šansama svog tima u ovoj seriji.

"Ovo je finale, ne možete da pobijedite sa 20 poena razlike. Olimpijakos se vratio kao što smo mi u drugoj utakmici. Mi smo šampioni Evrolige, stigli smo prednost Makabija od 2-1 i savladali ga na gostovanju, a onda dobili petu utakmicu. Isto ćemo uraditi i sada u prvenstvu", ubijeđen je Ataman.

Barcokas nije bio zadovoljan suđenjem.

"Dali smo loptu njima u ruke. Napravili smo previše grešaka, dozvolili previše prodora Slukasu i Nanu. Što se sudija tiče, bio je to neki način na koji su sudili od početka. Naši igrači su brzo dobili po dva, tri, četiri faula. Panatinaikos je imao 10 slobodnih bacanja više. Neću kukati zbog suđenja. Moramo biti spremniji ubuduće na takve situacije, posebno za sljedeću utakmicu koja se igra na našem terenu", rekao je Barcokas.

Utakmicu je obilježio i incident Barcokasa i košarkaša Olimpijakosa, Najdžela Vilijams-Gosa. U jednom trenutku košarkaš Olija se zaletio prema Barcokasu, ali ga je zaustavio Piters. Na drugom snimku se vidi kako Barcokas tokom jednog tajm-auta galami na svog igrača.

Kada je riječ o poenterskom učinku, najefikasniji kod Panatinaikosa je bio Nan sa 21 poenom. Lesor je imao 17, a Slukas 13.

Kod Olimpijakosa je najefikasniji bio Milutinov sa 17 poena, dok je Kenan utakmicu završio sa 14 poena.

Bonus video: