IGRAĆE NBA LIGU

Bogdanović: Ostvario mi se san

"Ugovor je zvanično 27 miliona dolara", rekao je Bogdanović
1 komentar(a)
Bogdan Bogdanović, Foto: Euroleague.net
Bogdan Bogdanović, Foto: Euroleague.net
Ažurirano: 20.07.2017. 13:44h

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović rekao je danas da mu se ispunio san odlaskom u NBA ligu i dodao da je svjestan da u Americi kreće sve iz početka.

"Konačno mi se san ostvario i izuzetno sam zadovoljan i ugovorom i načinom na koji su me predstavili i ekipi i trenerima", rekao je Bogdanović

Bogdanović je nedavno potpisao ugovor sa Sakramentom, a danas je otkrio detalje ugovora.

"Ugovor je zvanično 27 miliona dolara, ne znam odakle druge informacije. Nisam vodio statistiku da li sam najplaćeniji. Ali, znaju i oni tamo da ja nisam baš pravi 'ruki' od 18-19 godina bez iskustva. Smatram da imam ogromno iskustvo koje može tamo mnogo da mi pomogne", rekao je dosadašnji košarkaš Fenerbahčea.

Bivši košarkaš Partizana je rekao da su mu generalni menadžer Sakramenta Vlade Divac i funkcioner kluba Predrag Stojaković mnogo pomogli prije potpisivanja ugovora.

"Peđa mi je rekao jednu bitnu stvar, a to je da je tamo sve novo, da se kreće sve iz početka. Oni ne prate uopšte evropsku košarku i Evroligu. Donekle sam to i znao, ali mi je on rekao da neću biti toliko cijenjen i da moram da se nametnem. To je bukvalno nova košarkaška karijera. Koliko god da si gradio ime bilo gdje u svijetu, u Americi to ne znači ništa. Krećeš sve iz početka", rekao je Bogdanović.

Bogdanović je prošle sezone sa Fenerbahčeom osvojio Evroligu, titulu Turske i nacionalni kup.

"Bila je jako naporna sezona, iako sam imao mjesec i po-dva pauze zbog povrede, ali bilo je izuzetno naporno. Uspio sam da odem na more i da radim oporavak, otišao u Ameriku i vratio se na vrijeme, sada sam spreman", rekao je Bogdanović.

Preporučujemo za Vas