Karpoš plaća 12.000, ABA liga predlaže višegodišnju suspenziju

Predsjednik kluba Ognjen Dedić je u razgovoru sa makedonskim medijima, između ostalog, rekao da „ABA ligu vodi banda”, jer mu nije ispunjeno obećanje da će igrati to takmičenje
0 komentar(a)
Karpoš Sokoli, Foto: Aba-liga.com
Karpoš Sokoli, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 17.07.2017. 13:26h

Uprava ABA lige novčano je kaznila Karpoš Sokole zbog izjava predsjednika makedonskog kluba Ognjena Dedića, a klubovima je predložila mnogo oštriju kaznu.

Kako se navodi, zbog neodgovornih Dedićevih izjava, koje su nanijele štetu sponzorima i imidžu regionalnog takmičenja, Karpoš Sokoli će morati da plate 12.000 eura.

Čelnici ABA lige takođe su predložili višegodišnju suspenziju tog makedonskog kluba iz svih takmičenja pod okriljem te organizacije.

U saopštenju regionalnog takmičenja navodi se da je Dedić načinio ozbiljan prekršaj i da će klubovi učesnici ABA lige glasati o tom predlogu uskoro.

Dedić je u razgovoru sa makedonskim medijima, između ostalog, rekao da „ABA ligu vodi banda”. Takođe je naveo da su njegovom klubu date garancije da će igrati u regionalnom takmičenju ako ne ispadne iz njega.

Međutim, mjesto u regionalnom takmičenju naredne sezone izborio je samo MZT osvajanjem titule šampiona Makedonije, pošto je liga smanjena na 12 klubova. Karpoš Sokolima je ponuđeno da igraju u Drugoj ligi, koja će biti pokrenuta uskoro.

"Svi znaju da postoji banda koja vodi ligu, čine je FMP, Zvezda, Budućnost, Cedevita i Olimpija. Da li je normalno da funkciji predsednika ABA lige obavlja čovjek koji vodi dva kluba u istom takmičenju i koji nije isplatio osam plata svojim igračima", upitao se Dedić, koji je "gađao" na alfu i omegu Crvene zvezde i FMP-a, Nebojšu Čovića.

Ugred, potkačio je i ostale rukovodioce lige.

"Govorili su nam da ćemo igrati u ABA ligi ako ne ispadnemo, ali sada vidim da je to bila prevara, da je njihov cilj bio samo da uzmu pare i šutnu nas. Direktor Lige Krešimir Novosel je poltron koji ne može da napravi ništa bez konsultacija sa moćnicima. Isto se odnosi i na sportskog direktora Žarka Čabarkapu. Njih dvojica sjede u skutima Mladena Vebera iz Cedevite i Nebojše Čovića iz Crvene zvezde", poručio je Dedić.

On je napomenuo da je prošle sezone učešće u ABA ligi platio 150.000 eura.

"Naš kvalitet dokazaćemo u FIBA Ligi šampiona, takmičenju koje drži do standarda i koje nema lokalne šerife koji zaslužuju da nastave da žive u kanalizaciji. Čelnici ABA lige misle da su našle ovcu za šišanje od koje su uzeli 150.000 eura, koliko smo platili 'vajld kard' prošle sezone", bio je ljut Dedić.

Bonus video: