Nikola Peković napustio Partizan i zahvalio Vučiću

Prethodnih dana se pojavila informacija da će Peković od naredne sezone finansirati FK Rudar
72 pregleda 8 komentar(a)
Nikola Peković, Foto: Beta
Nikola Peković, Foto: Beta
Ažurirano: 14.06.2017. 11:55h

Nikola Peković više nije predsjednik KK Partizan, objavljeno je na sajtu "crno-bijelih".

Peković je preuzeo Partizan u avgustu 2015. i odmah smijenio Duška Vujoševića, što su mu navijači teško oprostili.

U eri Pekovića Partizan nije došao do trofeja, a imao je dva trenera - Petra Božića i Aleksandra Džikića koji je juče napustio klub.

"Nakon skoro dvije godine koje sam proveo na mjestu predsjednika odlučio sam da se povučem sa te funkcije. Kada je u jesen 2015. godine klub bio u situaciji koja je poznata svima prihvatio sam se odgovornosti i došao sa čvrstom željom da iznova postavimo temelje Partizana koji bi vremenom ponovo postao onakav kakvim ga Evropa pamti - moćan! Prvo i osnovno bilo je da uz 6,5 miliona eura duga pronađemo način na koji bi klub mogao da funkcioniše i istovremeno postepeno smanjuje dugovanja koja su se gomilala godinama unazad. Od samog starta, uz moje lično finansijsko ulaganje, započeli smo konsolidaciju kluba koja podrazumijeva puno odricanja i rada kako bi zacrtani plan bio sproveden u djelo", rekao je Peković i dodao:

"Za manje od dvije godine dug je smanjen za skoro dva miliona, dok su se naše selekcije na takmičarskom planu maksimalno borile i dostojno branile boje Partizana", kazao je Peković.

Bivši crnogorski reprezentativac se zahvalio i bivšem premijeru Srbije, a sada predsjedniku Aleksandru Vučiću na pomoći u pronalaženju sponzora i stabilizaciji kluba.

Mjesecima se spekulisalo da će Peković napustiti klub na kraju sezone, jer je posljednji put na utakmici svog kluba viđen još u februaru.

Prethodnih dana se pojavila informacija da će Peković od naredne sezone finansirati FK Rudar.

Bonus video: