Đaletić: Nijanse će odlučiti

"Očekuje nas težak meč u Baru, što su pokazale i dosadašnje utakmice u ovoj seriji. Moramo da odgovorimo na agresivnost koju je rival pokazao u finalu, a pogotovo kada smo igrali u Baru", upozorava trener Podgoričana Igor Đaletić
0 komentar(a)
KK Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
KK Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.04.2017. 09:20h

Na Dan pobjede, 9. maja prošle godine, košarkaši Budućnost Volija su osvojili jubilarnu, 10. titulu prvaka Crne Gore u "Topolici".

Sada će na istom mjestu imati prvu meč loptu, samo devet dana ranije nego lani - u četvrtom meču finala plej-ofa, Podgoričani će večeras (20 časova) pokušati da savladaju Mornar i u Baru proslave još jedan šampionski pehar.

Ako ne uspiju, pitanje prvaka bi rješavala majstorica u "Morači", koja bi se igrala u utorak.

"Očekuje nas težak meč u Baru, što su pokazale i dosadašnje utakmice u ovoj seriji. Moramo da odgovorimo na agresivnost koju je rival pokazao u finalu, a pogotovo kada smo igrali u Baru", upozorava trener Podgoričana Igor Đaletić.

Prva tri meča serije nisu donijela uzbuđenja, jer su domaćini ubjedljivo trijumfovali - Budućnost je u Podgorici slavila 78:64 i 90:69, a Barani su pred svojim navijačima trijumfovali sa 73:62.

"Igrali smo mnogo puta u "Topolici". Znamo odlično šta nas očekuje, neće nam biti prvi put da igramo pred punom dvoranom. Do sada je sve bilo u sportskom tonu, ni sada ne očekujem ništa drugačije", jasan je Đaletić.

Nekadašnji centar mnogih crnogorskih klubova je lani preuzeo ekipu nakon otkaza Luki Pavićeviću i osvojio titulu u Baru. Sada će pokušati da uradi isto, kao nasljednik Ilijasa Zurosa.

"Želimo da završimo posao u ovom meču, ali jedno je želja, a stvarnost drugo. Kvalitet ekipa je izjednačen, nijanse su odlučivale, tako da ni sada nećemo očekivati lagana utakmica u Baru.

Trener Budućnosti vjerovatno neće moći da računa na Seada Šehovića, koji se povrijedio dva minuta prije kraja prve utakmice.

Još nekoliko igrača kuburi sa povredama - Suad Šehović i Nemanja Vranješ su hramajući napustili parket nakon duela u četvrtak u "Morači", Džej Ar Rejnolds igra pod bolovima... Ali, to ne utiče na motiv "plavih".

"Odlučiće veća energija, želja za pobjedom, timska igra... Već je četvrta utakmica, vjerovatno su obje ekipe umorne, a mi imamo i velikih problema sa povredama. Mnogo je detalja koji će odlučivati o konačnom ishodu", zaključio je Đaletić.

Bonus video: