Barani žele brejk, pa titulu da proslave sa navijačima

"Očekujemo reakciju Budućnosti na njihovom parketu, to je sigurno" - kaže trener Barana Đorđije Pavićević
83 pregleda 0 komentar(a)
KK Budućnost Voli - KK Mornar, Foto: Savo Prelević
KK Budućnost Voli - KK Mornar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.04.2017. 07:37h

U fantastičnoj atmosferi svog doma, košarkaši Mornara su odigrali bitno drugačiju utakmicu u doigravanju za prvaka u odnosu na onu u Podgorici i ostvarili zacrtani cilj - stigli do izjednačenja u seriji. Mornar je bio agresivan, čvrst u odbrani i jak na spoljnim pozicijama. Tim Đorđija Pavićevića je od samog starta nametnuo željeni tempo i ritam i onemogućio rivala da uhvati rezultatski priključak i odvede meč u neizvjesniju završnicu.

Možda je takav pristup i recept za željeni brejk večeras od 20 sati u Podgorici...

"Bilo je jasno da ne možemo u Baru odigrati meč kakav je viđen u Podgorici. Iz više prostih razloga. Prije svega smo u prvom meču podbacili u šutu za tri poena, a ovoga puta to nije bio slučaj. Znali smo da moramo biti agresivni od samog starta i da moramo odbranu podići na veći nivo. I u tome smo uspjeli. Kontrolisali smo meč od samog starta i bili fokusirani da ne dozvolimo rivalu bilo kakav rezultatski priključak. I publika je odradila svoj dio posla, a sada mnogo mirnije glave putujemo na naredno gostovanje", rekao je trener Barana Đorđije Pavićević u jednom dahu.

I možda je upravo psihološki momenat na strani Barana u predstojećem duelu...

"Očekujemo reakciju Budućnosti na njihovom parketu, to je sigurno. A što se samog psihološkog momenta tiče, teško je o njemu sada govoriti. Bez obzira na ishod duela u „Morači”, mi ćemo još jedan meč igrati pred našim navijačima. Uspjeli smo da produžimo seriju, pokazali smo da ova ekipa ima kvalitet koji je već potvrđen ove sezone. U svakom slučaju vjerujem da će publika imati šta da vidi u nastavku serije i da nas očekuje još puno uzbuđenja", zaključio je Pavićević.

A iskusni Balša Radunović je i prije početka finalne serije rekao da ključ uspjeha možda „leži” i u dobroj odbrani. A ona je što se Barana tiče bila odlična u drugom meču.

"Zaista smo bili agresivni i primorali rivala na veliki broj izgubljenih lopti. Uspjeli smo da poremetimo njihovu organizaciju napada. Ostvarili smo važan trijumf i omogućili našim navijačima da se raduju novom duelu u „Topolici”. Čeka nas još mnogo uzbuđenja u ovoj seriji", nagovjestio je Radunović.

Bonus video: