Kalkulacije: Pogledajte kako košarkaši Crne Gore mogu do Kine

Tim Zvezdana Mitrovića dijeli 3. mjesto sa Letonijom pred dva kola odluke sa po šest pobjeda i četiri poraza, a peta je Ukrajina sa skorom 5:5
63 pregleda 18 komentar(a)
Crna Gora Turska, Foto: Boris Pejović
Crna Gora Turska, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 02.12.2018. 22:08h

Velika pobjeda nad Turskom (71:66) je približila košarkaše Crne Gore prvom nastupu na svjetskim prvenstvima, ali je do Kine još dalek put.

Tim Zvezdana Mitrovića dijeli 3. mjesto sa Letonijom pred dva kola odluke sa po šest pobjeda i četiri poraza, a peta je Ukrajina sa skorom 5:5.

Između te tri selekcije će se tražiti putnik na Mundobasket, jer je Španija sigurna (8:2), a trebalo bi da je i Turska (7:3).

Koliko god to čudno zvučalo, za "crvene" je dobro što je Letonija večeras pobijedila Sloveniju i bilo bi dobro da to uradi i 22. februara protiv Španije pred svojim navijačima.

Razlog? U slučaju da Crna Gora izgubi tog dana u Ukrajini, i to sa više od šest koševa razlike koliko je slavila u Nikšiću (90:84), odgovaralo bi joj da Letonci imaju pobjedu više pred posljednje kolo.

Naime, tada bi Mitrovićev tim pobjedom pred svojim navijačima sigurno otputovao na Svjetsko prvenstvo, jer bi u krugu sa Letonijom i Ukrajinom (ako opet savlada Sloveniju) bio najbolji sa tri pobjede i porazom.

Postoji i druga varijanta - ako bi Crna Gora slavila u Ukrajini 22. februara, odgovaralo bi joj da Španija trijumfuje u Letoniji, pa bi onda u Podgorici mogla da izgubi do osam razlike od tima sa Baltika.

A najlakša za kombinacije, a najteža za uraditi je treća varijanta - da "crveni" dobiju oba meča...

Bonus video: