Kad sve ide od ruke: Jokićeva "luda" trojka koja nije ušla u zapisnik

Centar Denvera bio je čovjek odluke u posljednim trenucima utakmice, ali će žaliti i za pogotkom koji je sudija proglasio nevažećim
4 komentar(a)
Nikola Jokić, Foto: Screenshot (video)
Nikola Jokić, Foto: Screenshot (video)
Ažurirano: 04.12.2018. 10:00h

Nikola Jokić oduševio je košarkašku publiku sinoćnjom predstavom u Torontu, a kada vam cijele noći sve ide od ruke, zašto ne probati i da pod faulom pogodite trojku gotovo sa sredine igrališta.

Srpski centar upisao je novi tripl-dabl u pobjedi Denvera u Torontu 106-103, završivši noć sa 23 poena, 11 skokova i 15 dodavanja.

Od samog starta je proigravao saigrače na najkreativnije načine, a onda bio i čovjek odluke u posljednjim trenucima meča.

Jokić je na sedam sekundi do kraja pogodio slobodno bacanje za vođstvo svog tima 104-103, a Denver je potom imao i posljednji napad na utakmici, pa je bilo jasno da je Torontu potreban brz faul.

Kavaj Lenard preuzeo je centra Nagetsa i napravio prekršaj, ali je Jokić uspio uputi šut ka košu i pogodi mrežu gotovo sa sredine terena. U areni je na par sekundi zavladao muk, dok sudija nije dao znak da pogodak ne važi, uprkos negodovanju gostujućih košarkaša.

JWPlayer video mesto

Jokić je potom pogodio oba bacanja sa linije penala za konačnih 106-103, a Denver je pobjedom u Torontu sačuvao poziciju lidera Zapadne konferencije, koju dijele sa Los Anđeles Klipersima. Tim iz Kalifornije takođe je ostvario značajnu pobjedu u Nju Orleansu, rezultatom 129-126.

Bonus video: