NAŠ KOŠARKAŠ JOŠ IMA PROBLEMA SA POVREDAMA

Peković: Bliži sam kraju nego povratku

"Već dvije godine se mučim sa povredom. Psihički sam se izmorio, ljetos sam bio tamo dva mjeseca, probao sam sve što je bilo moguće. Jednostavno, ima nešto kada ne ide", kaže Peković
156 pregleda 8 komentar(a)
Nikola Peković, Foto: Beta-AP
Nikola Peković, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 07.02.2019. 13:01h

Još uvijek centar NBA ligaša Minesote, Nikola Peković najavio je kraj igračke karijere! 

Zbog učestalih problema sa povredama u prethodne dvije godine, crnogorski centar i predsjednik Partizana više je vremena proveo na klupi i kod doktora nego na parketu.Kaže da mu to smeta, ali i da se polako priprema za ono što će, sudeći po njegovim izjavama, doći uskoro.

"Ne idem za Ameriku, tu sam... Nisam ni u procesu rehabilitacije, to je povreda koja će mislim, teško moći da se sanira. Zasad sam još član Minesote, vidjećemo šta će biti", rekao je Peković na Partizanovom novogodišnjem koktelu.

Slijede mu i razgovori sa čelnicima kluba iz Mineapolisa.

"Imamo ugovor još sljedeću godinu, Mislim da će na početku godine ući u pregovore sa Minesotom. Već dvije godine se mučim sa povredom. Psihički sam se izmorio, ljetos sam bio tamo dva mjeseca, probao sam sve što je bilo moguće. Jednostavno, ima nešto kada ne ide".

Peković je priznao da mu je čak i u nekim razmišljanjima prilično daleko ideja o bilo kakvom ponovnom igranju.

"Ja sam više priprepremljen za kraj, čini se, nego za povratak. Previše sam vremena proveo na rehabilitaciji i kod fizioterapeuta. Najgore je kad mislite - sad će sve da se sredi i onda noga opet krene da boli. Nisam mogao ni da trčim, a kamoli da razmišljam o nekim sprintevima. Tu sam zasad, šta bude biće", zaključio je Peković.

Kupovina vile lična odluka

O odluci da kupi grandioznu vilu u kojoj su živjeli Slobodan Milošević i Mirjana Marković, za, kako se navodi, dva miliona eura (u početku je Mirjana Marković tražila pet miliona), Nikola Peković je kazao da je to njegova „lična poslovna i privatna odluka”. 

"Ja sam svoj novac pošteno zaradio u košarci, u inostranstvu, a investiram ga u Srbiji", kazao je za „Blic” Peković, i dodao kupovina raskošnog objekta koji je godinama predmet brojnih polemikada to nema nikakve veze sa Partizanom. 

"Meni smeta to miješanje stvari, mada ima dosta ljudi koji se bave tuđim životima i stvarima. Ali, navikao sam se i ne odgovaram na sve što se piše o meni i mom privatnom životu - zaključio je Peković.