Barani se ne šale: I Milko Bjelica u Mornaru

Krilni centar reprezentacije Crne Gore je potpisao dvogodišnji ugovor
6980 pregleda 16 komentar(a)
Milko Bjelica
Milko Bjelica
Ažurirano: 22.06.2019. 15:45h

Nakon Seada Šehovića (stigao iz Budućnosti), Mornar je doveo još jednog igrača koji je već godinama bio želja barskog kluba, i to još jednog crnogorskog reprezentativca - Milko Bjelica potpisao je dvogodišnji ugovor sa Mornarom, koji je tako najavio formiranje ekipe koja će sljedeće sezone biti konkurentna u ABA ligi, ali i još veći takmac Budućnosti u borbi za domaće trofeje.

Mornar je i prošle godine pokušao da dovede Bjelicu, kada mu je istekao ugovor sa Crvenom zvezdom. Međutim, krilni centar naše reprezentacije je sezonu završio u Saragosi, nakon koje je otišao u Japan, gdje je igrao za Alvakr iz Tokija, koji vodi naš Luka Pavićević, sa kojim je protekle sezone osvojio i šampionsku titulu.

Pored Alvakre, Saragose i Crvene zvezde (sa kojom je nedavno postigao dogovor o isplati duga za sezone 2016/17 i 2017/18), Bjelica je, između ostalih, nastupao za Darušafaku, Efes, Baskoniju i Lijetuvos Ritas.

Sa Crvenom zvezdom osvajao je titulu šampiona ABA lige i prvaka srpske lige, sa Lijetuvos Ritasom osvojio je Evrokup i Baltičku ligu 2009. godine, kao i dvije titule litvanskog prvaka, dok je sa Efesom uzeo Kup Turske.

Tridesetpetogodišnji Beograđanin je protekle sezone u japanskoj ligi bilježio prosječno 13,05 poena i imao četiri skoka po utakmici.

Bjelica je za reprezentaciju Crne Gore nastupao na šampionatima Evrope 2011. i 2013. godine.

Dolazak Seada Šehovića i Bjelice nije posljednji, jer su na meti vicešampiona Crne Gore i Derik Nidam, Džejkob Pulen…

Mornar je prethodno produžio ugovore sa Urošem Lukovićem, Nemanjom Vranješom, Vukotom Pavićem, Markom Mugošom i Radojem Vujoševićem.

Bonus video: