Bogdanović srušio Lejkerse, Harden bez milosti i protiv Bostona

Srpski košarkaš trojkom uz zvuk sirene donio pobjedu Sakramentu
2826 pregleda 0 komentar(a)
Bogdanović, Foto: Reuters
Bogdanović, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.12.2018. 08:05h

Lebron Džejms propustio je prvu utakmicu u posljednje dvije sezone, a Lejkersi bez zvijezde tima hrabro igrali svih 48 minuta u Sakramentu.

Kingsi su, ipak, slavili 117-116, a pobjedu za slavlje domaćih navijača donio je Bogdan Bogdanović trojkom sa zvukom sirene.

Srpski košarkaš je i u prethodnom napadu imao priliku da riješi meč, ali je njegov šut izblokirao Tajson Čendler, a Džastin Džekson je nakon uhvaćene lopte promašio zicer. Kingsi su faulirali Brendona Ingrama, koji im je nakon promašenog bacanja dao priliku da izjednače utakmicu ili slave pokušajem za tri poena.

Na 4.3 sekunde do kraja, Nemanja Bjelica je dodao loptu Bogdanoviću, koji se namjestio i bio siguran o odlučujućem trenutku.

Bogdanović je sa klupe za 30 minuta igre upisao 23 poena, uz tri pogođene trojke, dok je Bjelica dao 18 koševa.

Džejms Harden je sa 45 koša bio nemilosrdan protiv Bostona u pobjedi Hjustona na domaćem parketu 127-113. Seltiksima je ovo četvrti poraz u posljednjih šest utakmica, a "Brada" već sada čini sve da ostavi u prašini ostale konkurente za titulu najkorisnijeg igrača lige. Ovo je njegova četvrta utakmica sa 40 ili više poena u decembru.

Demijen Lilard donio je pobjedu Portlandu na gostovanju Golden Stejtu, nakon što je Stef Kari izgubio loptu u napadu i gostima dao priliku da odluče meč. Blejzersi su slavili nakon produžetka 110-109.

Filadelfija je slavila ubjedljivo na gostovanju Juti 114-97, dok je Milvoki drugi put u par dana bio bolji od Njujorka, 112-96.

Bonus video: