Dragan Bokan: Neće biti smak svijeta ako ne odbranimo titulu

"Svi mi koji investiramo u košarku, da smo isto učinili u fudbalu, vratilo bi nam se desetostruko. Ovako se plašim da nema perspektive u odnosu na fudbal i da je ovo sve samo bacanje novca", kazao je on
5578 pregleda 15 komentar(a)
Dragan Bokan, Foto: Savo Prelević
Dragan Bokan, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.12.2018. 21:36h

Predsjednik KK Budućnost Voli Dragan Bokan kazao je za "Blic" da klub radi sve da spasi sezonu, ponovivši da nije zadovoljan učinkom u dosadašnjem dijelu sezone.

"Očekivali smo da ćemo se do posljednjeg kola boriti za prvo mjesto u ABA i izboriti se, ali posljednjim porazima, sa onim ubjedljivim od Zvezde u Podgorici to nije moguće, jer Zvezda igra odlično i neće to dopustiti. Preostaje nam borba za drugo mesto. U Evroligi smo očekivali pobjede nad nekim drugim timovima, dobili smo jače, ali nisu problem tri pobjede, već naša igra i crni minuti. Sve radimo da spasimo sezonu", rekao je Bokan.

On je naglasio da će Budućnost pokušati da odbrani titulu...

"Prošle godine smo iznenadili, sada će biti mnogo teže odbraniti, ali neće biti ni smak svijeta ako se to ne desi. Nije alibi priča, ali imamo ozbiljne konkurente u Zvezdi, Cedeviti i Partizanu, a možda i u Megi i još nekima, a lopta je okrugla...".

Bokan je rekao da su efekti od Evrolige "višestuki", ali i naglasio:

"Svi mi koji investiramo u košarku, da smo isto učinili u fudbalu, vratilo bi nam se desetostruko. Ovako se plašim da nema perspektive u odnosu na fudbal i da je ovo sve samo bacanje novca", kazao je on.

Na pitanje kako izdržava pritiske i kako je zadovoljan trenerom Džikićem odgovorio je:

"Ja se nosim sa komentarima i pristiscima, nije ovdje ništa lakše nego u Beogradu. Zamjeram dijelu javnosti koji napada, ne kritikuje Džikića, iako su i on i igrači pod lupom. Dio publike nije bio korektan prema treneru. Mi mislimo da je dobar trener, koji je napravio najveći uspjeh i nije zaslušio da ga gađaju poslije jednog poraza i zato sam otišao da ga zaštitim, jer je to interes kluba, ali i sa ljudske strane, jer od prvog našeg sastanka i dolaska u Podgoricu, nije napravio nijednu grešku, kada je u pitanju granica posla u klubu. Ima svoj stil rada, vođenja i komuniciranja i dok god bude interes kluba, biće trener Budućnosti", rekao je Bokan.

Dolazak Goge Bitadzea je opisao kao "varijantu bznisa".

"Što ne bi Goga ili bilo ko išao da igra za manje novca i slabije takmičenje od Evrolige? Nisam stručnjak da komentarišem previše, ali je igrač koji ima potencijal i koga želi svaki klub u regionu. Pozvao sam Miška Raznatovićada, rekao mu da smo zainteresovani i naveo zbog čega ne bi Bitadze igrao za Budučnost, ako je Žižić mogao za Darušafaku. Mi ne tražimo ništa džabe, jer i Mega mora da ima interes. To je tržišni potez i doveli smo igrača koji nam treba i može da nas poveže na poziciji pet, pa i četiri, da citiram trenera Džikića. Što se tiče ljutnje nekih drugih klubova, mislim da nema razloga, jer smo napravili uspjeh u ambijentu gdje smo uvek bili druga stanica. Zato mi je drago da je Budućnost došla u situaciju i organizaciono i finansijski da privoli jednog takvog igrača kao što je Goga da dođe u Podgoricu i najboljeg menadžera da mu to bude interes. Mega to nije radila samo zbog finansija, a eto i mi smo pozajmili Zorana Nikolića. Poklopili su se interesi i igrača i klubova", kazao je Bokan.

Bonus video: