Džekson: San Antonio nije dinastija

"Mamuze” su osvojile četiri šampionskih titula sa Dankonom u timu, od kada je 1997. godine stigao u klub kao prvi pik sa univerziteta Vejk Forest
0 komentar(a)
Fil Džekson, Foto: REUTERS
Fil Džekson, Foto: REUTERS
Ažurirano: 25.04.2014. 19:06h

Fil Džekson, predsjednik Njujorka, odlučio je da baci rukavicu u lice zvanično najboljem treneru u NBA ligi ove sezone Gregu Popoviću.

Legendarni Fil izjavio je da San Antonio ne predstavljaju nikakvu dinastiju.

Džekson je sa Niksima, Čikagom i L. A. Lejkersima osvojio je ukupno 13 šampionskih titula, što u igračim, što u trenerskim danima.

Sada juri prvu titulu kao direktor jednog kluba.

"Tim Danakan zarađuje platu koju zarađuje zbog toga što je dio jedne dinastije. Tačnije, nije to dinastija, ja Sparse ne bih nazvao dinastijom. Ali sila jesu, sasvim sigurno velika sila. Sparsi nisu bili u stanju da osvajaju uzastopne titule, ali su uvijek bili u vrhu. Sparsi su uradili divan posao igrajući kroz Tima kao igrača. On je pristao da mu se skrešu primanja, kako bi klub mogao da privuče i druge kvaitetne igrače i tako su nastavili da budu sila. Uz sve to, ovaj klub posjeduje jedinstvenu timsku igru", rekao je Džekson.

"Mamuze” su osvojile četiri šampionskih titula sa Dankonom u timu, od kada je 1997. godine stigao u klub kao prvi pik sa univerziteta Vejk Forest.

San Antonio je prošle sezone bio na rubu pete titule, a onda je Rej Alen pogodio čudesnu trojku i krunu je odbranio Majami.

Bonus video: