Golden Stejt i Atlanta vratili seriju na početak

Sa 33 koša, osam skokova i pet asistencija "ratnike" je do brejka u Memfisu predvodio najbolji igrač ligaškog dijela šampionata (MVP) Stefon Kari.
0 komentar(a)
Kari, Golden Stejt, Foto: Beta/AP
Kari, Golden Stejt, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 12.05.2015. 07:45h

Košarkaši Golden Stejta savladali Memfis u gostima sa 101:84 i izjednačili rezultat na 2:2 u polufinalnoj seriji plej-ofa Zapadne konferencije.

Pobjedu kao gost ostvarila je i Atlanta, koja je protiv protiv Vašingtona (106:101) takođe vratila seriju na početak (2:2), u polufinalnu Istoka.

Da li stvari u polufinalnim serijama polako dolaze na svoje, nakon simultanki Golden Stejta i Atlante u regularnom dijelu sezone, pokazaće dva (ili tri) naredna meča, tek u Kaliforniji i Džordžiji sada lakše dišu.

"Ovo je način na koji treba da igramo, ovako smo igrali tokom cijele sezone", izjavio je plejmejker Golden Stejta Stefon Kari, MVP ligaškog dijela šampionata (MVP) i najzaslužniji za važnu pobjedu u Memfisu (33 poena, osam asistencija i pet skokova).

Kari je posebno torpedovao koš "grizlisa" u prvom poluvremenu, u kojem je ubacio 21 poen.

"Već u prvoj četvrtini smo nametnuli naš ritam i držali nogu na gasu cijelu utakmicu. To smo jednostavno bili mi", samouvjereno je dodao Kari.

Uz njega, u pobjedničkom timu istakli su se još Drejmond Grin sa 16 poena i deset uhvaćenih lopti, kao i Klej Tompson sa 15 koševa.

U poraženom Memfisu najjači utisak ostavio je španski reprezentativac Mark Gasol novim dvocifrenim učinkom u dvije kategorije (dabl-dabl) - 19 poena i deset skokova.

"Stvarno smo se mučili u napadu, a to je loše uticalo i na našu obranu", kazao je trener Memfisa Dejv Džorger.

Naredna utakmica, u kojoj je domaćin Golden Stejt, igraće se u noći između srijede i četvrtka u Ouklendu.

Prednost domaćeg terena u polufinalnoj seriji Istoka Atlanta je izgubila već u prvoj utakmici kada je na svom terenu poražena od Vašingtona. Uzvratila je, međutim, u četvrtoj utakmici i seriju vratila na početak pošto će u eventualnoj "majstorici" ona biti domaćin.

Najveći dio zasluga za trijumf u Vašingtonu pripadaju triju Džef Tig, Pol Milsap, Al Horford.

Prvi je, sa 26 koševa, bio najefikasniji igrač Atlante. Milsap je, uz 19 poena imao šest asistencija i pet uhvaćenih lopti, dok je Horford utakmicu završio sa 18 koševa i deset skokova.

Vašington je gubio tri razlike i imao napad 36 sekundi prije kraja. Nakon sjajne akcije Pol Pirs je ostavljen sam iza linije 6,75, ali nije pogodio iz neuporedivo lakše pozicije od one kada je uz zvuk sirene odlučio treći meč.

"Imao sam sjajnu poziciju", priznao je Pirs.

"Ja sam je već vidio u košu, ali te otvorene trojke ispadaju najteže da se pogode", imao je razumijevanja za saigrača Bredli Bel, koji je s 34 poena postavio lični rekord u plej-ofu i potrudio se da nadoknadi izostanak povrijeđenog Džona Vola.

Naredni meč ova dva tima igraće se u Atlanti, u noći između srijeđe i četvrtka.

Bonus video: