Lukšić predsjednik Mornara, Đuro Ostojić direktor

Opština Bar, koja ima 20 posto učešća u akcijama kluba, na pravi način će podržati jedan od najorganizovanijih klubova do odličnih rezultata
500 pregleda 5 komentar(a)
KK Mornar, Foto: Privatna arhiva
KK Mornar, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 05.10.2015. 19:06h

Košarkaški klub Mornar sa reorganizacijom tima u ovoj sezoni planira i znatno bolje rezultate - cilj je ulazak u ABA ligu.

Uprava kluba je na promociji novog tima najavila ambiciozne planove, čijem ostvarenju bi značajan doprinos trebalo da da i novi-stari predsjednik kluba Igor Lukšić.

On je istakao da mu je veliko zadovoljstvo što se vraća u Mornar.

"Ovo je jedan od najljepših događaja kojim sam prisustvovao u posljednje vrijeme, zbog toga što je u Baru i zbog toga što je košarkaški. Ovo je uigran sastav i veoma ozbiljno radi na svim nivoima, i sam ću dati doprinos tome, kako bi Mornar dostojno reprezentovao i Bar i Crnu Goru.Ambicija jeste ulazak u ABA ligu, ali idemo korak po korak. Mornar treba u regionalnim takmičenjima da zauzme mjesto koje mu pripada", kazao je Lukšić.

Opština Bar, koja ima 20 posto učešća u akcijama kluba, na pravi način će podržati jedan od najorganizovanijih klubova do odličnih rezultata.

"Mornar ima podršku već kroz dobru infrastrukturu, sportsku halu koja je jedna od najboljih, ne samo u Crnoj Gori. Vidim da su planovi ambiciozni, da je to ABA liga. Ubijeđen sam da je organizacija kluba dobro postavljena i da sa ovim sastavom možemo očekivati visoke domete", istakao je predsjednik opštine Zoran Srzentić.

Veliko pojačanje ove sezone jeste i dolazak poznatog košarkaša i bivšeg reprezentativca Đura Ostojića na mjesto direktora kluba.

"Nadam se da ćemo uzdići klub na viši nivo, studiozno ćemo raditi na tome, a bićemo sa istim žarom posvećeni i mlađim selekcijama", istakao je Ostojić.

Trener Mornara Đorđe Pavićević Đorđije Pavićević,nije krio svoje zadovoljstvo svim postignutim...

"Organizaciono smo ojačani dolaskom Igora Lukšića. Trudimo se budemo odličan tim, ne samo u Crnoj Gori, već i regionu. Da bi to pokazali pokušaćemo da budemo konkurentan protivnik, prije svega Budućnosti i Sutjesci. Cilj nam je sama završnica u svim takmičenjima", naglasio je Pavićević.

Nakon predstavljanja pojačanja direktor kluba Đuro Ostojić uručio je dresove novim članovima Ostinu Čepmenu, Eriku Fergusonu, Marku Mijoviću, Balši Radunoviću, Marku Ćaliću, Milošu Lopičiću, Emiru Hadžibegoviću, Novici Šćekiću i Vukašinu Lambuliću.

Barani će se ove sezone takmičiti na tri fronta - u crnogorskom prvenstvu i Kupu, te Balkanskoj ligi.

Bonus video: