Marko Mugoša prvi strijelac i igrač Erste lige

"Mogao sam da ostanem u ekipi Budućnosti i budem ili ne budem u sastavu. Međutim, izabrao sam drugačiji put, da se dokazujem u Podgorici i nisam pogriješio", kaže Mugoša.
97 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.03.2012. 13:31h

Podgorica nije uspjela da se plasira u Superligu zbog slabijeg koš količnika od Ulcinja. Najmlađem košarkaškom kolektivu u Crnoj Gori za utjehu ostaje da je u svojim redovima imala najboljeg strijelca i igrača Erste lige - Marko Mugoša, 18-godišnji bek , obilježio je prvi dio prvenstva Crne Gore.

Sa prosjekom od 21,3 poena po meču bio je prvi „snajperista” lige, a iza njega su bili članovi Danilovgrada, odnosno Jedinstva Filip Patković (prosjek 17,3 poena) i Arso Leković (16,8).

I po indeksu uspješnosti bio je ispred svih (404 poena), pa mu je pripala nagrada za MVP igrača Erste lige.

Drugi je bio centar Lovćena Miloš Lopičić, a treći njegov klupski drug Ljek Nicaj.

"Bio sam najbolji strijelac lige, ali da nije bilo saigrača iz Podgorice to ne bih mogao da uradim. Zbog toga mi je posebno žao što nismo uspjeli da se plasiramo u Superligu, a to nam je izmaklo zbog slabijeg koš količnika sa Ulcinjem. Da smo se plasirali u Superligu, titule najboljeg strijelca i najboljeg igrača lige bi mi bile još draža. Ostaje žal, mlada smo ekipa bila, pratili su nas i neki maleri sa povredama, ali kada se sve sabere imao sam dobru sezonu u Erste ligi", kaže Mugoša za „Vijesti”.

Talentovani košarkaš smatra da je napravio pravi potez odlaskom u Podgoricu.

"Mogao sam da ostanem u ekipi Budućnosti i budem ili ne budem u sastavu. Međutim, izabrao sam drugačiji put, da se dokazujem u Podgorici i nisam pogriješio. Za mladog igrača je veoma važno da u kontinuitetu igra, a ja sam to imao. Nisam pogriješio, odlazak u Podgoricu je bio pravi potez, jer sam se još više igrački afirmisao.

Mugoša kaže da mu je bila čast što je bio dio mlade ekipe i kluba uopšte.

"Iz Podgorice nosim zaista lijepe utiske, radi se o sjajnom kolektivu, o sjajnim ljudima i igračima. Bila mi je čast da radim sa trenerom Pekom Mijovićem, sa kojim sam imao fantastičnu saradnju. Bili smo najmlađa ekipa i ligi, imali smo samo tri iskusnija igrača, Nicaja, Bogojevića i Simonovića. Povrijedili su se Žižić, Simonović i Marko Perović, koji je možda i najbolja četvorka u ligi. Da su oni bili spremni, bez problema bismo se plasirali među prvih pet. Mojim dosakorašnjim saigračima želim puno sreće u nastavku sezone i nadam se da će ostati u ligi, kvaliteta za to sigurno imaju.

U narednom periodu, odnosno u Superligi, Marko će nositi dres Budućnost Volija, koji je apsolutni favorit za osvajanje titule.

"Vratio sam se u Budućnost, koja je ozbiljniji klub, radi se izuzetno kvalitetno. Očekujem da ću dobiti šansu kroz Superligu, a na meni je da je iskoristim. Sigurno je da ću svaku šansu pokušati da iskoristim na pravi način i da dam maksimalan doprinos uspjesima kluba, odnosno osvajanju titule. Čast mi je što ću igrati za tako veliki klub", istakao je Mugoša.

Velike ambicije s reprezentacijom

Marko je bio nosilac igre kadetske i juniorske selekcije Crne Gore, a predstojećeg ljeta trebalo bi da nosi dres mlade reprezentacije, koju očekuje nastup na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

"Očekujem da budem jedan od nosilaca mlade reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Sloveniji, a ima tu još dobrih igrača kao što su Marko Todorović, Nemanja Đurišić, Radosav Spasojević. Ako odradimo kvalitetno pripreme, u šta ne sumnjam, i ako nas povrede mimoiđu, vjerujem da možemo da napravimo dobar rezultat. U grupi smo sa Srbijom, Njemačkom i Francuskom i očekujem da bez problema prođemo prvu fazu. Nakon toga ćemo razmišljati šta i kako dalje. Ipak, najvažnije je da svi kandidati za nacionalni tim dođu zdravi na pripreme", zaključio je Mugoša.

Bonus video: